Nötknäpparen med Kyiv Grand Ballet

23-12-21 19:00 Cirkus, Stockholm
ca. 2 timmar inkl. paus
Rek. från 5 år

Kyiv Grand Ballet återvänder nu till Cirkus för att presentera en av de mest kända baletterna i världen, Nötknäpparen!

Organizer
Artform Production
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

23 februari 2022 gör Kyiv Grand Ballet ett bejublat framträdande i Frankrike. Dagen efter ska kompaniet flyga hem till Ukraina.

– Klockan fem på morgonen ringde vår barnvakt och berättade att bomberna föll, säger Kateryna Kukhar, kompaniets prima ballerina, Ryssland hade inlett sin invasion av Ukraina.
Sedan dess har kompaniet drivits i exil. Under solidaritetsturnén i Norden 2022, spelades Giselle på Cirkus i Stockholm 9 maj 2022, i närvaro av den ukrainske ambassadören samt HM Drottningen och Prins Carl Philip.

Kyiv Grand Ballet återvänder nu till Cirkus för att presentera en av de mest kända baletterna i världen, Nötknäpparen!

Medverkar gör solister och artister från Ukrainas nationalopera och teatrar i Ukraina. Dansare som uppträtt på världens mest kända scener: Grand Opera i Paris, Harpa Concert Hall i Reykjavik, National Opera i Oslo – de drar alltid fulla hus.

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmanns äventyr. Dumas version förvandlades till en balett 1892 med vacker musik av den ryske kompositören Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Marius Petipa. Sedan dess har Nötknäpparen blivit en av de mest kända baletterna i världen. Ett fascinerande äventyr om lilla Clara, den onda muskungen och den modiga nötknäpparen kommer att tilltala både barn och vuxna.

Turnén arrangeras av produktionsbolaget Artform Production i samarbete med den norska ideella organisationen Kultur for Folket för att stödja ukrainska balettdansare och bevara ukrainsk klassisk balettkonst. En del av överskottet kommer att gå till artisterna i Kyiv Grand Ballet.

Speltid: 2 timmar inkl paus.
Rekommenderas för en publik över 5 år.

Arrangör: Artform Production

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Look into this too

At Circus we have a wide selection of concerts, shows, musicals, humor shows and gala. Here are some suggestions for other events you may be interested in.

Book a table