Rörelsen – en politisk soaré

23-05-13 14:00 Livemodern, Stockholm
60 min
18 år

Det är visst kul att bry sig. Ett gäng tillfällen under våren tar ultraengagerade personer plats på scen och delar med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. Samtalshållare och värdinna är Pernilla Glaser. Dessutom engagerande låtar med Rörelsens egen husmusiker Staffan Hellstrand med gästartister.

Organizer
Cirkus Arena & Restaurang

Hur kan vi vara med och vara med varandra på nya sätt? Vilka nya platser och sammanhang kan hjälpa oss att vara engagerade och ta ansvar för samhället tillsammans? Hur hittar vi fram i frågor som är så stora att de känns övermäktiga?

Rörelsen gästas av två erfarna samhällsförändrare som båda trampat upp nya stigar och vågat pröva och ompröva vad engagemang betyder och hur det kan se ut.

Tilde Björfors är konstnärlig ledare på Cirkus Cirkör. Hon är en pionjär inom svensk nycirkus och har byggt upp en konstnärlig produktion som hyllats över hela världen och samtidigt en pedagogisk del som engagerar 40 000 vuxna och barn varje år. På Cirkus har Tilde regisserat Pippi på Cirkus. Tilde och Cirkus Cirkör har samverkat med organisationer och föreningar i många projekt till exempel i föreställningen och projektet Knitting Peace.

Daniel Suhonen är debattör och författare och chef för tankesmedjan Katalys. Katalys är ett oberoende fackligt institut som bedriver utredningsverksamhet och opinionsbildning. Fokusområden i Daniels arbete har varit hur engagemang och samhällsutveckling når bortom hårt skruvad höger-vänster och kan fördjupa svåra frågor som till exempel migration och våld.

Husmusiker Staffan Hellstrand med Ellen Sundberg.

Ellen Sundberg fick sitt stora breda genombrott med Kjell Höglund-tolkningarna på det kritikerrosade albumet ”Du sålde min biljett”. 2021 släppte Ellen ”Ett bloss för Bodil Malmsten” som spelades in tillsammans med producenten Jonatan Lundberg (Jakob Hellman, Mattias Alkberg).

Förställningens längd: ca. 60 minuter
Arrangör: Cirkus Arena & Restaurang
Åldersgräns: 18 år

Cirkus restaurang är handikappanpassad och bokas som ordinarie biljett.


MAT OCH DRYCK

Om man valt att köpa en Sittplats inkl meny vid bord serveras huvudrätten innan föreställningen startar.
Vid köp av ståplats i baren kan man köpa enklare tilltugg men är inte garanterad sittplats. Kom i god tid.


 

OM LIVEMODERN

Livemodern är en ny kulturscen i restaurangen på Cirkus på Djurgården. Det bjuds på ett mångsidigt utbud av tänkvärd, utmanande, udda och överraskande programpunkter. Innehållet består av allt från samtal och performance till konserter och dragshows.

 

Cirkus restaurang

Med middagsbiljetten bjuds du på en härlig tvårätters middag bestående av en huvudrätt och efterrätt i samband med föreställningen, givetvis även ett vegetariskt alternativ. Cirkus restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table