Join The Cirkus

Join The Cirkus, Cirkus, Djurgården

Nya Cirkus öppnar hösten 2019 – ett tillhåll för samkväm för oliktänkande

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm kommer genomgå en omfattande renovering och i samband med det ta en ny inriktning, när det gäller matutbud, kulturutbud, inredning och tonalitet.

“Jag vill skapa en kulturinstitution som vågar utmana och väcka tankar och på så sätt försöka vända rädsla till nyfikenhet. Det generella utbudet kommer inte ändras men jag vill att våra gäster ska få ut något mer av besöket och att det ska vara självklart för dem att äta innan eller efter en föreställning och uppleva kultur på nya sätt” säger Ingmari Pagenkemper som är VD för Cirkus.

Som ett smakprov på vad som komma skall visas utställningen “Glimpse i och av Rinkeby” i Cirkus foajé i maj. Porträtten skapades på Rinkeby Ungdomsgård under en fotoworkshop med konstnärskollektivet Glimpse utifrån frågeställningen ”Vem vill jag och får jag vara?”

Temat var inspirerat av en föreläsning och workshop kring normkritik, antirasism, feminism och intersektionella perspektiv på makt med statsvetaren och föreläsaren Wendy Francis.

Bakom workshopen och utställningen står projektet Rum för skapande Kulturskolan Stockholm som genomförs med stöd av Kulturrådet.

Under våren och sommaren kommer Cirkus förvandlas och du som besökare har möjlighet att vara en del av det. Det nytillsatta köksteamet kommer ständigt testa nya rätter på menyn och arkitektbyrån DAP Stockholm är där och förbättrar och moderniserar Cirkus lokaler med dess historia i åtanke. Den grafiska profilen kommer att göras om och gå i linje med den nya inredningen.

Kom och var en del av vår fartfyllda förvandling – Join the Cirkus!

JOIN THE CIRKUS