Arenor, hotell och restauranger på ­Djurgården samlas i nya bolaget Cirkus Venues


Nybildade bolaget Cirkus Venues samlar tidigare Pophouse verksamheter på Djurgården (Cirkus, Hasselbacken, Pophouse Hotel, Gasklockan och nya verksamheter under utveckling). Vd för Cirkus Venues är Ingmari Pagenkemper.

Stockholmsbaserade Pophouse inledde ­nyligen en global storsatsning på populärkultur genom att investera i världsartisters musikkataloger, gaming, podcast och liveunderhållning. Bolaget har sedan tidigare ägt och förvaltat ett antal anläggningar på Djurgården, däribland Cirkus, Hasselbacken och det stora utvecklingsprojektet Gasklockan, som nu ­samlas i ett eget fristående bolag, Cirkus Venues. Det nya bolaget leds av Ingmari Pagenkemper.

Cirkus Venues blir därmed en av Stockholms största spelare inom besöksnäring, med restauranger, hotell och arenor koncentrerade till Djurgården. Den nya strukturen innebär ingen förändring av ägarbilden som ­kommer att vara densamma i båda bolagen med Conni Jonsson och Björn Ulvaeus som huvud­ägare. Cirkus Venues blir ett systerföretag till ­Pophouse.

– Att vi blir ett eget bolag möjliggör enklare beslutsvägar och mindre spretighet för alla. Vi kan fokusera på det vi är bäst på. Inte minst i dessa tider är det viktigt, när snabbrörlighet blivit alltmer avgörande för att skapa resultat. Mitt fokus framöver kommer att handla om att sätta den egna organisationen och att utveckla nya och gamla juveler inom verksamheten, ­säger Ingmari Pagenkemper, vd för det nya bolaget Cirkus Venues.

Pagenkemper var tidigare affärsområdeschef för de enheter som nu bildar det egna bolaget. Per Sundin, vd för Pophouse, blir bolagets ­styrelseordförande.

– Genom att renodla Pophouse fokus till ­IP-rättigheter och låta Cirkus Venues fokusera på besöksnäring skapar vi goda ­förutsättningar för alla verksamheter att utvecklas. Samtidigt kommer båda bolagen att fortsätta vara del av samma familj och samarbeta nära. Det finns såklart många beröringspunkter mellan det innehåll som Pophouse skapar och de anläggningar Cirkus Venues vill fylla med innehåll, säger Per Sundin.

Den enda verksamheten ute på ­Djurgården som förblir i Pophouse ägo är ABBA The Museum med tillhörande butik, eftersom dessa enheter är en del av Pophouse affärsmässiga fokus på IP-rättigheter och artist­varumärken. Cirkus Venues består av Cirkus, Hasselbacken, en ny butik som öppnar inom kort, Pop House Hotel och Gasklockan, som öppnar 2025.

Book a table