Om cirkus

Välkommen till Cirkus på Kungliga Djurgården!

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är ett kreativt och lekfullt kök inspirerat av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund.

Om Cirkus

Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra Europas största privatteater  - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna Nya Cirkus som tar upp till 800 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.

Nya Cirkus

Den 15 oktober 2015 invigdes en ny tillbyggd scenlokal i två våningsplan intill Cirkus. I samband med det revs den tillbyggda entrébyggnaden från 1997 och ersattes av en ny gemensam entré med foajé i glas och blank metall. Tillbyggnaden ritades av White Arkitekter och hyser en kombinerad teater- och konsertscen med 800 publikplatser. Första produktionen på nya scenen var humorprogrammet Partaj! som tog ett kliv genom TV-rutan under hösten 2015. Därefter följde Lena Philipssons hyllade show "Jag är ingen älskling" under våren 2016.

Byggnaden nominerades också till Årets Stockholmsbyggnad 2016. Juryns motivering löd: ”Ett tillskott som adderar något nytt till en plats som redan har stora värden. Tillbyggnaden står för sig självt samtidigt som den inordnar sig i den befintliga miljön och skapar nya funktioner på ett finstämt och respektfullt sätt utan att vara insmickrande”.

Cirkus är en del av Cirkus Venues

Cirkus Venues består av Cirkus Arena & Restaurang, Hasselbacken, Backstage Hotel, Konsthallen, Pop Story samt Gasometer som öppnar i Norra Djurgårdsstaden 2026.

Cirkus Venues bidrar till att utveckla Djurgården som ett av världens viktigaste och mest hållbara turistmål med hjälp av en handfull av Stockholms mest välkända platser och nya varumärken. Genom att kurera mat, konst, design, boende och nöje skapar vi extraordinära upplevelser och en vibrerande atmosfär samt en one-stop-shop för såväl stadsresenärer som stockholmare.

Book a table