Inför ditt besök

HITTA HIT

Det finns flera sätt att ta sig till Cirkus. Både färja, spårvagn och buss går smidigt.

 • Buss 67 går hela vägen till Skansen som är slutstation och där man hoppar av för att komma närmast Cirkus. Den går via Odenplan, Östra Station och Karlaplan.
 • Spårvagn linje 7 går från T-centralen till Skansen.
 • Djurgårdsfärjan går från Slussen till Gröna Lund via Skeppsholmen. Från färjan får du en promenad på 5 min upp till Cirkus entré.

Reseplanerare och information finns också på www.sl.se

Viktig information om vaccinationsbevis

Cirkus kommer från och med 1 december 2021 att kräva giltigt vaccinationsbevis samt legitimation vid inträde till samtliga av våra evenemang för alla besökare över 18 år.

Viktigt information inför ditt besök:

 • Här kan du som har vaccinerat dig med två eller fler doser ladda hem ditt vaccinationsbevis: https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/
 • Vaccinationsbeviset måste vara giltigt! För att vaccinationsbeviset ska vara giltigt ska det ha gått minst två veckor sedan den andra dosen. Från utfärdande/nedladdning är det giltigt i sex månader.
 • Vaccinationsbevis samt giltig legitimation visar du upp för Cirkuspersonal innan du passerar entrén.
 • Vi godtar vaccinationsbevis både digitalt och utskrivet.
 • Saknar du vaccinationsbevis på grund av medicinska skäl ska du ta med dig ett intyg utfärdat av din läkare i vilket det framgår att du av medicinska skäl avråds att vaccinera dig.
 • Saknar du vaccinationsbevis kan vi enligt restriktionerna inte ta emot dig. Vi hänvisar dig då vidare till respektive arrangör för mer information om ditt biljettköp. Vilken arrangör du ska kontakta hittar du på sidan för just ditt evenemang.
 • Här hittar svar på vanliga frågor om vaccinationsbevis.
 • Kontaktuppgifter till arrangörerna hittar du här.

Vanliga frågor

Undrar du över något inför ditt besök? Ta del av de vanligaste frågorna som vi brukar få samt Cirkus köp- och kundvillkor och se om du finner svaret du söker. Annars är du såklart välkommen att kontakta oss på:

E-postadress: info@cirkus.se
Telefon: 08- 587 987 00

KONTANTFRITT

Cirkus är en kontantfri anläggning, men det går bra att betala med betal- eller kreditkort.

SALONGSPLANER

Funderar du på hur salongsplanen ser ut för just ditt evenemang? Här hittar du våra salongsplaner för Lilla Cirkus (tidigare Skandiascenen) och Cirkus-scenen (stående och sittande parkett). Undantag kan förekomma.

Lilla Cirkus
Cirkus scenen

PARKERING

Utanför Cirkus Restaurang finns en parkering med ca 20 platser, det finns även ett parkeringsgarage med ca 100 parkeringsplatser under Hotell Hasselbacken som ligger precis intill Cirkus. Cyklar du så finns det även en cykelparkering bredvid bilparkeringen utanför Cirkus Restaurang.

Viktigt om åldersgräns

Det är arrangören som beslutar om ett evenemang ska ha 13-årsgräns. Här kan du läsa mer om varför det är så viktigt att barn under 13 år inte har möjlighet att besöka vissa evenemang.

Varför inför arrangören ibland en 13-årsgräns? Åldersgränser har införts av flera arrangörer efter 2005 då Folkhälsomyndigheten skärpte riktvärdena för höga ljudnivåer vid evenemang som är öppna för barn. I Folkhälsomyndighetens allmänna råd står att det bör vara lägre ljudnivåer där barn under 13 år har tillträde. Detta eftersom barn är mer känsliga än vuxna vad gäller hörselskador.

Det är arrangörens skyldighet att inte tillåta barn på arrangemang där ljudnivån kommer att vara för hög. Om en verksamhetsutövare vill att barn under 13 år ska kunna besöka ett arrangemang måste denne anpassa ljudnivån efter det.

Varför kan inte jag som förälder ta ansvar för mitt barns hörsel när vi går på konsert? Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

Varför är det olika riktvärden för barn och vuxna? Barn betraktas som en särskild riskgrupp vad gäller hörselskador. Barn har inte heller lika stor kunskap som vuxna om hur buller kan påverka dem. Det gör att deras beteende och bristande skyddsinstinkter blir en risk i sig. Dessutom väljer barn inte alltid sin miljö själva, vilket innebär att de kanske vistas i miljöer utan att veta om att de kommer att exponeras för höga ljudnivåer. Riktvärdena som gäller över 13 år är ekvivalent ljudnivå (LAeq) på 100 dBA samt ett maxvärde (LAF MAX) på 115 dBA. Under 13 år gäller ekvivalent ljudnivå på 97 dBA samt ett maxvärde på 110 dBA.

Har vakterna rätt att neka inträde till arenan om man inte kan styrka sin ålder? Ja. Vakterna har rätt att kräva giltig id-handling om de bedömer att personen är under 13 år. Kan man inte styrka sin ålder har de rätt att neka inträde till arenan.

Vad är giltig id-handling för en 13-åring? Giltig id-handling är id-kort eller pass. Det går också bra att skriva ut ett personbevis från skattemyndigheternas hemsida.

HOTELL NÄRA CIRKUS

I anslutning till Cirkus finns fler fina alternativ för övernattning. Dels Pop House Hotel och dels Hasselbacken. På Pop House Hotel, där musik är den röda tråden, kan du tillbringa din natt i något av de fina rummen. Hasselbacken ligger i en lummig park precis intill Cirkus och erbjuder en klassisk miljö med fina nyrenoverade rum.

POP HOUSE HOTEL

På Djurgården mitt i Stockholm ligger Pop House Hotel på bekvämt avstånd från City och Gamla Stan. I huset finns, utöver ABBA The Museum, Pop House Hotel med restaurang och bar även ett Glashus med live-musik och events. Ett perfekt hotell för dig som vill bo centralt men ändå uppleva lugnet från Djurgården.

Hotell Hasselbacken

Historiska hotell Hasselbacken ligger granne med Cirkus, på Djurgården. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som ert nästa företagsevenemang.

Book a table