Allrakäraste Syster

25-04-06 17:00 Nya Cirkus, Stockholm
ca. 50 min
5 år

”Allrakäraste Syster” är en av Astrid Lindgrens mest älskade barnböcker och handlar om längtan att bli sedd och fantasins kraft, som räddar oss från ensamhet.

Organizer
Musikmakarna Edgren
Köp biljetter

”Nu ska jag berätta en hemlighet som ingen vet mer än jag. Jag har en tvillingsyster…? Hon heter Ylva-li. Säg det flera gånger efter varann, så hör ni, hur vackert det låter. Ylva-li, Ylva-li, Ylva-li.? Själv heter jag bara Barbro. Men Ylva-li säger aldrig mitt namn. Hon kallar mig ”Allrakäraste Syster”. Ylva-li tycker så mycket om mig. Pappa tycker mest om mamma, och mamma tycker mest om min lillebror, som föddes i våras. Men Ylva-li tycker bara om mig.”?

Ur boken ”Allrakäraste syster” av Astrid Lindgren.

”Allrakäraste Syster” är en av Astrid Lindgrens mest älskade barnböcker och handlar om längtan att bli sedd och fantasins kraft, som räddar oss från ensamhet.

”Bakom rosenbusken Salikon finns en port som leder till Gyllene Salen där Barbros hemliga tvillingsyster Ylva-li är drottning. För Ylva-li är Barbro ”min Allrakäraste Syster” och medan Barbros mamma och pappa bara har tid för lillebror, rider Ylva-li och Allrakäraste Syster på Guldfot och Silverfot in i en magisk värld. På äventyr genom den Stora Hemska Skogen och över de Snällas äng där de bjuds på kakor och karameller, kommer de till slut fram till Den Vackraste Dalen i Världen, dit bara Ylva-li och Allrakäraste Syster får komma.?”
I den här folkmusikaliska visoperan, som tonsatts av Sofia Thelin, blandas visa, folkmusik, nycirkus och ljusprojektioner på ett vackert och fantasifullt sätt.? Medverkar gör sångare, kompositören själv och några av Malmös främsta folkmusiker. De bidrar med stråkar, slagverk, flöjter, bouzouki och dragspel. Musikerna i folkorkestern sjunger också och agerar på scen. Cirkusartister uppträder och agerar som de Elaka och de Snälla.

Rättigheterna till boken har Sofia Thelin erhållit av Saltkråkan AB, numera Astrid Lindgren AB
Föreställningen är sponsrad av Musikverket.

Medverkande:
Ylva-li: Louise Thörner
Barbro: Lova Flemming
Mamma: Sofia Thelin
Pappa: Christoffer Csanady
Cirkustrio: Lova Edgren, Varga Stenman, Sonja Spisska Enebjörn

Musiker:
Flöjter: Anna Cederquist
Viola: Elina Nygren
Dragspel: Johan Olsson
Slagverk: Sofia Thelin
Kontrabas: Christoffer Csanady
Bouzouki: Jens Ulvsand
Slagverk: Linn Wik

Regi: Ola Hörling
Kostym och ljussättning Maja Kall och Ilkka Häikiö

 

Rullstolsplats bokas via telefonnummer 0776 70 77 77 eller tickets@cirkus.se


NJUT I CIRKUS RESTAURANG INNAN SHOWEN STARTAR

Till varje show kan ni välja att köpa en biljett där en färdigkomponerad meny bestående av förrätt och varmrätt ingår i biljettpriset.

Ni hittar biljetter inkl. menyval i samband när ni köper biljetter till er valda föreställning, och vi bokar ert bord automatiskt vid köpet.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – ett kreativt och lekfullt kök inspirerat av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Tidsvakt* ingår.

Dra med familjen, kompisarna eller kollegorna – det behövs ingen biljett för att äta i restaurangen!

* slipp stressen med att hålla koll på klockan, vi säger till när det är dags för er att röra er in i salongen!

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


 

Book a table