Alt
J

22-11-02 19:30 Cirkus, Stockholm
13 år

Alt-J har haft ett decennium kantat av idel höjdpunkter – konstnärliga såväl som kommersiella – och precis som kollegorna i Radiohead älskas de inte trots sina experiment, utan mycket tack vara dem.

Organizer
Luger
Ticket Office
Öppnar 2,5 h innan
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5 h innan
Köp biljetter

Alt-J:s tio år gamla debutalbum ’An Awesome Wave’ borde inte kunnat bli den framgång det blev. Inte för att det inte är ett fantastiskt album, utan för att det är för komplext. För innovativt. För mycket konstrock. Men musiklyssnare ska inte underskattas. Alt-J har nämligen sedan dess haft ett decennium kantat av idel höjdpunkter – konstnärliga såväl som kommersiella – och precis som kollegorna i Radiohead älskas de inte trots sina experiment, utan mycket tack vara dem. Influenserna må vara många och brokiga, arrangemangen komplexa och otåliga men Alt-J har alltid bibehållit en slags bortvänd tillgänglighet.

 

Leeds-trion har även lyckats med det sällsynta konststycket att återskapa sig själva med varje skiva. ’This Is All Yours’ (2014) och ’Relaxer’ (2017) har likt debuten helt unika ID och superfärska albumet ’The Dream’ är inget undantag. Denna gång har bandet använt nostalgin som drivande kraft och resultatet är en magnetisk mosaik av förflutet, samtid och framtid. Den andra november kommer Alt-J till Cirkus i Stockholm och det vill ni inte missa.

 

MENYBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en meny-biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Book a table