De Va Dä, Dä – En Hyllningskonsert till Pugh Rogefeldt

23-10-18 19:00 Cirkus, Stockholm
ca. 75-90 min
13 år

DE VA DÄ, DÄ är en hyllningskonsert till minne av Pugh Rogefeldt på Cirkus i Stockholm den 18 oktober 2023. Medverkar gör några av Sveriges största artister tillsammans med Fredrik Lindström som konferencier.

Organizer
Live Nation
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

DE VA DÄ, DÄ är en hyllningskonsert till minne av Pugh Rogefeldt på Cirkus i Stockholm den 18 oktober 2023. Medverkar gör några av Sveriges största artister tillsammans med Fredrik Lindström som konferencier. Biljettsläpp torsdag 29 juni kl 10.00 via Livenation.se.

Det är åtskilliga som är extremt tacksamma för det Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt hann med under sin långa karriär. Pugh var en ständig sökare som skrev svensk rockhistoria. På många sätt skapade han den svenska rockhistorien som vi känner den. Det var han som uppfann konstarten modern rock på svenska. Nu är det för sent att öga-mot-öga tacka honom för hans verk. Men den 18 oktober sker det näst bästa på Cirkus i Stockholm: ett tvärsnitt av det bästa i svensk pop/rock/progg/soul/visa ger vi ikonen från Västerås uppskattning genom en hyllningskonsert tillsammans med Sveriges största artister.

På Cirkus, i den salong där Pugh ganska exakt fyra år tidigare gjorde sitt allra sista scenframträdande – innan en obotlig nervsjukdom helt tog över och till sist ryckte bort honom 1 maj i år – kommer nu alla aspekter på hans mäktiga låtkatalog att tolkas av artister från nämnda genrer. Backade av ett band som i princip är detsamma som det som kompade honom den gången 2019.

I artistuppbådet finns etablerade stjärnor som inspirerades där och då när Pugh 1969 släppte sitt så nydanande debutalbum ”Ja, dä ä dä”. Men också nya namn som lärt sig uppskatta hans verk och attityd långt senare.

I låtlistan finns självklart älskade hörnstenar som ”Små lätta moln” och ”Här kommer natten”, men också överraskande val ur den mer kultstämplade delen av Pughs repertoar. Precis som det ska vara när uppgiften är att celebrera svensk populärmusikens kultartist nummer ett.

För initiativet står två som varit med från start: Bo Frölander, vän till Pugh och en gång trummis i dennes två första band, Hjärtats Ungar respektive Rainrock, ihop med livelegendaren Thomas Johansson, då ny i branschen på EMA, idag på Live Nation. Överskottet går oavkortat till Hjärnfonden.

Finalkonserten i oktober 2019 blev en magisk kväll på ett fullsatt Cirkus. Nu kommer magin att återupprepas med kärleken till Pugh Rogefeldt och hans enorma låtskatt som kvällens ledstjärna.

Artister:
Amason, Eva Dahlgren, First Aid Kit, Hurula, John Holm, Jojje Wadenius, Lill Lindfors, Viktor Noren, Theo & Erik Moreau, Markus Krunegård, Mats Ronander, Mikael Rickfors & Göran Lagerberg, Per Gessle och Linnea Olsson, Slowgold, Tomas Ledin, Ulf Dageby, Marie Bergman & Pernilla Andersson, Ingemar Rogefeldt & Roger Pettersson Rainrock.

Band:
Ola Gustafsson, Jojje Wadenius, Andreas Dahlbäck, David Nyström, Martin Tronsson, Anders Pettersson.

Konferencier: Fredrik Lindström.

 

Rullstolsplats inkl ledsagare köps via tickets@cirkus.se

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – ett kreativt och lekfullt kök inspirerat av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table