Father John Misty

23-02-28 19:30 Cirkus, Stockholm
13 år

Idag är det svårt att föreställa sig Father John Misty, eller Josh Tillman som han egentligen heter, som trumslagare i Fleet Foxes. Få artister har nämligen mer att säga om sin samtid än Father John Misty och ännu färre gör det med samma lyhörda precision

Organizer
Luger
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Idag är det svårt att föreställa sig Father John Misty, eller Josh Tillman som han egentligen heter, som trumslagare i Fleet Foxes. Inte för att det är något fel med att vara trummis i Fleet Foxes, utan mest för att det känns rent onaturligt att en sådan självklar estradör ska vara någon annanstans än mitt i strålkastarljuset. Få artister har nämligen mer att säga om sin samtid än Father John Misty och ännu färre gör det med samma lyhörda precision. Det komplicerade pussel som består av Father John Mistys musik, hans mytologi och hans person har dock alltid varit förvirrande. Men i denna saliga röra av uppriktighet, satir, narcissism och självkritik finner vi ett av samtidens allra bästa och mest engagerande artistskap.

2018 släppte Father John Misty sitt fjärde album ’God’s Favorite Customer’ och precis som hans tidigare verk var det lika vackert som det var vasst; hans crooning lika välavvägd som någonsin och hans låtskrivande lika skinande. Men något hade ändrats. Tillmans perspektiv på världen var nu mer empatiskt, ödmjukt och ömsint. Nu är det dags för nästa kapitel i sagan om Father John Misty. Den femte skivan ’Chloë and the Next 20th Century’ släpps den 8 april och ska vi tro singlarna så får vi nu höra en Tillman med drömmar om det gamla Hollywood. Missa inte när världens bästa Father John Misty kommer till Cirkus den 28 februari 2023. Biljetterna släpps fredag 8 april klockan 10.00 via Luger.se!

Book a table