Nassif Zeytoun & Ricky Rich

23-05-13 21:00 Cirkus, Stockholm
ca. 2,5 h
13 år

Nassif Zeytoun & Ricky Rich på Cirkus den 13 maj.

Organizer
Nordic Oriental Entertainment AB
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Nassif Zeytoun är en syrisk artist som utvecklade en kärlek till musik från tidig ålder. Han fortsatte sin passion genom att studera orientalisk musik och teater vid Högre institutet för musik, konservatoriet. 2010 vann han Star Academy och uppnådde den högsta röstprocenten i tävlingens historia.

Ett år senare deltog han i en konsert om världsfred, under överinseende av de internationella musikproducenterna Quincy Jones och RedOne, och skrev på ett managementkontrakt med Music Is My Life.

2013 släppte han sitt debutalbum ”Ya Samt”, som producerades av ”Watary”, Music Is My Lifes systerbolag. Hans debutalbum blev en succé, vilket framgår av att han vann Murex D’Or för bästa uppstigande arabiska sångare. ”Ya Samt” var det första arabiska albumet som översteg hundra miljoner streams på YouTube, och Nassif var den första arabiska sångaren som använde textvideokonceptet för att marknadsföra sin musik.

Nassif tror att hemligheten bakom hans framgång är hårt arbete, uthållighet och konstant kommunikation med sina fans, vilket är uppenbart i hans höga frekvens av interaktivitet på hans profiler och plattformar. Han släppte singeln ”Nami Aa Sadri” 2015, som toppade listorna över hela arabvärlden och var den mest populära/nedladdade låten på Anghami-applikationen.

2016 släppte han sitt uppföljande album med titeln ”Toul El Yom”, exklusivt på Anghami med en hastighet av en låt per dag. Detta var ytterligare en första för en artist i arabvärlden. Albumet pysslade med traditionella låtar och spelade på stilen för texterna, kompositionen och arrangemanget. Det var det första albumet i sitt slag som fick en fullständig digital release, med endast ett fåtal fysiska exemplar som släpptes exklusivt för speciella tillfällen. Albumets framgångar ledde till att Nassif vann ”Årets album” från iTunes och Apple Music, priset ”Årets fenomen” och ”Bästa album 2016” vid Arab Nation Music Awards, förutom ”Bästa unga arabiska sångare”. ” och ”Bästa album” på Murex D’Or.

Nassifs framgång sträcker sig till hans sociala medieprofiler och plattformar, med över 700 miljoner visningar på hans YouTube-kanal och miljontals streams på Anghami, samt 5 miljoner följare på hans Facebook-sida. Han överraskar sina fans med nya låtar tillägnade alla kvinnor i arabvärlden på Internationella kvinnodagen och Mors dag. Nassifs biljettförsäljning toppade kvartsmiljonstrecket sommaren 2017, vilket placerade honom bland de bästa faktureringsnamnen i den arabiska musikscenen och bevisade kraften i digital räckvidd och interaktion med fans.

Under Corona-pandemins utmanande tider släppte Nassif Zeytoun ”Ya Aasal” i en livesession på YouTube med sina fans. ”Kezbe Wara Kezbe” valdes ut av Spotify för en stor marknadsföringskampanj som resulterade i att den toppade alla tre listorna på YouTube. ”Enti W Ana” valdes ut av Anghami för en bred kampanj i appen tillsammans med en tävling som väckte intresset hos hans fans, vilket ledde till non-stop lyssnande. I slutet av 2020 meddelade Anghami att Nassif Zeytoun var den mest streamade artisten på deras plattform efter den legendariska Fayrouz.

Under samma år nådde Nassif en stor milstolpe genom att sälja ut två nätter i rad på Carthage International Festival, med över 20 000 fans närvarande. I slutet av 2022 släppte Nassif ”Bel Ahlam”, en långsam romantisk låt som blev den senaste hiten i MENA-regionen. Bara några månader efter releasen överträffade Nassif 2 miljarder visningar på sin officiella YouTube-kanal, vilket han firade med sina fans runt om i världen i en dedikerad video.

I början av 2023 drabbade en förödande jordbävning Syrien och Turkiet, vilket resulterade i att tusentals syriska människor miste livet. Som svar släppte Nassif en rörande låt som heter ”Denyi Men Sawad” för att samla in pengar för att hjälpa de familjer som drabbats av katastrofen i hans moderland Syrien.

Ricky Rich ÄR EN SVENK / SYRIAN ARTIST SVERIGES STÖRSTA RAPPARE.

Tillsammans med sina två vänner Marcus Turan och Peter Mrad (ARAM Mafia) har de gjort virala hits som bland annat ”Min Diamant”, ”Abonnenten” och inte minst ”Habibi”.
”Habibi” 2017 och 2018 blev en utav landets mest igenkännbara låtar,med över 65 miljoner spelningar på Spotify Youtube ”Habibi” som blev en internationell hit för formationen Ricky Rich & ARAM Mafia som kartlades i Tyskland, Österrike, Schweiz samt Sverige och spelade tungt på många andra
skandinaviska och europeiska radiostationer.

Den 12 april 2019 släppte Ricky Rich och ARAM Mafia albumet Shhh på etiketten som innehåller många gemensamma hits, särskilt titellåten ”Shhh” och singeln ”Richba”.
Den 7-spåriga EP:n nådde som högst plats 3 på den svenska albumlistan och tillbringade 21
veckor på listan.

Ricky Rich följde upp med sin egen 6-spåriga solo-EP Highs and Lows som släpptes på Warner Music Sweden, som nådde sin första vecka som nummer 7 på den svenska albumlistan. Albumet stannade i totalt 7 veckor på listan.
Samma låt HABIBI har under 2021 uppmärksammat i flera länder, bland annat i Albanien samt Tyskland och det har gjorts flera remixer. Enligt Ricky Rich medelar att kommande albumet blir slutet för den typen av musiken. Rich vill satsa mer internationellt och samarbeta med fler artister. Samtidigt finns drömmen om ett annat liv.

Arrangör: Nordic Oriantal Entertainment AB
Längd: 2 timmar och 30 minuter inkl 25min paus
Åldersgräns: 13 år

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table