Röyksopp

23-02-16 20:00 Cirkus, Stockholm
13 år

Gränsen mellan pop och konst är otydligare än någonsin när Röyksopp nu utforskar utkanterna av sin kreativitet.

Organizer
Luger
Köp biljetter

Åtta år efter att ha sagt adjö till albumformatet med den förföriskt svartsynta ’The Inevitable End’ har stilbildarna i den norska elektroniska duon Röyksopp ändrat sig. Och det tackar vi för. Dubbelalbumet ’Profound Mysteries’ som släpptes tidigare i år är nämligen ett nytt, modigt kapitel i den sällsynt varierande diskografi som Svein Berge och Torbjørn Brundtland byggt alltsedan deras ikoniskt nyskapande debutskiva ’Melody A.M.’ från 2001. Gränsen mellan pop och konst är otydligare än någonsin när Röyksopp nu utforskar utkanterna av sin kreativitet. Den musikaliska variation är större än någonsin och norrmännen saknar fortfarande motståndare när det kommer till att pendla mellan melankolisk ambiens och dansgolvsvänlig elektronisk pop. I vanlig ordning uppvisar de också fingertoppskänsla när det kommer till att rekrytera gästvokalister: Karen Harding, Astrid S och Susanne Sundfør är bara några av namnen som figurerar på nya skivorna. Den 18 november kommer den avslutande och tredje delen av det nya projektet.

Under 2023 kommer Röyksopp att med sig Profound Mysteries-trilogin ut på vägarna och att döma av den visuella konsten som kommer med trippelskivan – varje låt har en egen smått fantastisk kortfilm – så kan publiken räkna med en upplevelse utöver det vanliga. Den 16 februari kommer det pånyttfödda Röyksopp till Cirkus i Stockholm.

Biljettsläpp fredag 14 oktober klockan 10.00!

Rullstolsplatser köps via tickets@cirkus.se

 

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Book a table