Thanos Mikroutsikos

22-12-16 20:00 Lilla Cirkus, Stockholm
ca 2,5h + paus

För första gången reser den store grekiske kompositören Thanos Mikroutsikos´ musik och sånger till Sverige.

Organizer
Medelhavets Produktion & Events HB
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

”Och det jag vill säga dig, det vackraste av allt, har jag inte berättat för dig än” 

För första gången reser den store grekiske kompositören Thanos Mikroutsikos´ musik och sånger till Sverige. 

Medelhavets Produktion & Events, som fortsätter hyllningarna till de stora grekiska skaparna, presenterar två unika konserter tillägnade den store grekiske skaparen, Thanos Mikroutsikos. Konserterna är de första som hålls utomlands efter Thanos Mikroutsikos´ död, som nu fyller 3 år (28 december 2019). 

Manolis Mitsias, en av de största grekiska artisterna, Kostas Thomaidis och Rita Antonopoulou, goda vänner och medarbetare till Thanos som i åratal vandrat gemensamt med honom, framför sina mest älskade sånger vid de två konserterna i Stockholm och Göteborg i Sverige. 

De tre artisterna, tre av de viktigaste rösterna i den grekiska musiken tar oss med på en PIROG till KAVVADIAs melodiska hav ackompanjerade av många fantastiska och oförglömliga låtar som Roza, Panda gelastoi, Luna Park, San planodio tsirco, I Agapi eine zali, Eleni, Mia pista apo fosforo, Anna min kles, Mikres Nothies, Anemologio, Thessaloniki, O Hamlet tis selinis, I Dikopi zoi, Mia palia fotografia, Atomiki mou energia, och många andra oförglömliga låtar av Thanos Mikroutsikos. Alltid under den musikaliska ledningen av hans stadigvarande partner och ”alter ego”, kompositören Thymios Papadopoulos. 

Den store grekiske kompositören och skaparen Thanos Mikroutsikos, musikaliserade sånger som många människor älskade, drömde om, grät och skrattade till och levde sina liv med. Hans arbete stod sig genom tiderna och älskades av många generationer. Han kombinerade de stora poeternas arbete med musiken och präglade världen med sina skapelser. Han lyckades med att bekanta många människor som sjöng sångerna med poesin och öppnade ett fönster mot världen. Han levde själv sitt liv militant och dynamiskt genom sin musik, sitt personliga liv och sin sociala insats. 

Även om han kommer att vara frånvarande, kommer hans hustru MARIA PAPAGIANNI och hans dotter ALEXANDRA MIKROUTSIKOU och ”hans kollegor som gick bredvid honom” i många decennier närvara vid de två konserterna för att hedra honom med alla de sånger som fortsätter att göra oss sällskap och underhålla oss. För, sångerna kommer alltid att finnas här och tar oss med på en resan. 

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table