Jason Timbuktu Diakité
A Drop of Midnight

Cirkus
90 min (ej paus)

I november 2016 släpptes Jason Diakités debutbok “En droppe midnatt” och året därpå tog Jason steget in i teaterns värld med en hyllad svensk scenföreställning baserad på boken, musikaliskt inramad av ett helt nytt soundtrack

Organizer
Lifeline Entertainment AB
Ticket Office
Öppnar 2 h innan
Bar & Restaurant
Öppnar 2 h innan
Jason Timbuktu Diakité - A Drop of Midnight

Boken och föreställningen är en gripande kartläggning av Jason Diakités identitet, tillhörighet och familjs historia – från förslavandet av hans förfäder i South Carolina till 2000-talet i Sverige.
Nu har den engelska översättningen av boken som sålt i över 60 000 exemplar i Usa och England också blivit föreställning i ny regi, med Harlembaserade bandet The Rakiem Walker Project och den premiärspelades för fulla hus på Harlem Stage i New York i juni 2022.

Denna transatlantiska föreställning återvänder nu alltså i ny skepnad till Sveriges scener hösten 2022! Till föreställningen har boken ”A Drop Of Midnight” bearbetats och dramatiserats på nytt för att genom animationer och delvis helt nyskrivna monologer och musik förmedla Jason Diakités privata och gripande familjekrönika. Jason skildrar sina förfäders förslavande, den afroamerikanska medborgarrättskämpen, föräldrarnas kärlek bortom etnicitet, uppväxten i Lund och självklart hiphopen – vilken medvetandegör honom som ung och kom att bli hans starkaste verktyg mot orättvisa.

*En droppe midnatt regisserades av Farnaz Arbabi, bearbetades av Eva-Maria Dahlin med scenografi av Jenny Kronberg.

På Scen:
Jason Diakité
Erik Hjärpe (Piano/Kompositör)
Rakiem Walker (Kapellmästare/Saxofon)
Gloria Burns (Sång)
Gemaal Brown (Keyboard)
Criston Oates (Bas)
Donald James Jr. (Trummor)
DR King (Sång)
Benjamin Seacrist (Trumpet)

Föreställningen spelas på engelska!

Arrangör: Lifeline Entertainment AB

Book a table