Philip Glass & Philip Glass Ensemble

Cirkus
Ca 90 minuter
13 år

Philip Glass & Philip Glass Ensemble! I vår hedras Sverige med ett nytt besök av den legendariske amerikanske tonsättaren och pianisten Philip Glass – denna gång med sin ensemble.

Organizer
Luger
Ticket Office
Öppnar 2h innan
Bar & Restaurant
Öppen från 17:00
Spelschema

Philip Glass & Philip Glass Ensemble I vår hedras Sverige med ett nytt besök av den legendariske amerikanske tonsättaren och pianisten Philip Glass – denna gång med sin ensemble.

Ensemblen startades av Philip Glass för femtio år sedan, i maj 1969, genom en konsert på Whitney Museum i New York. Då för att ge uttryck för de mer experimentella sidorna av hans verk. Redan tidigt använde de sig av mycket visuella uttryck och många instrument. Idag är de fortfarande i framkant inom konstmusiken men spelar mestadels verk från Philip Glass soloalbum, operor och föreställningar. Vårens konserter innehåller ett urval från hela Philip Glass diskografi och karriär, särskilt kurerad av Philip Glass själv. Dessa två kvällar är de enda Philip Glass Ensemble väljer att göra i norra Europa under sitt 50 års-jubileum.

Medverkande:
Michael Riesman, Music Director
Andrew Sterman
Dan Bora
Jon Gibson
Lisa Bielawa
Philip Glass
Peter Hess
Ryan Kelly
Mick Rossi

Kort om Philip Glass:
Philip Glass anses vara en av de mest inflytelserika kompositörerna verksamma under andra halvan av 1900-talet. Han svävar kring minimalism och försätter ofta sin publik i hypnos. Han värjer sig inte för att göra allt från storslagna uppsättningar och samarbeten med artister som Laurie Anderson, Steve Reich, Allen Ginsberg och David Bowie, samt Oscarsnominerad filmmusik – till små och smalare framträdanden på de mindre scenerna. Hans operor Einstein on the Beach, Satyagraha, Akhnaten och The Voyage har sålt slut på världens stora operahus precis som de få framträdanden Philip Glass gjort som pianist i Sverige.

MENYBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en meny-biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Book a table