Tedeschi Trucks Band

19-04-08 19:30 Cirkus
Ca 2 h
13 år

Tedeschi Trucks Band kommer till Sverige! Tedeschi Trucks Band är ett 12 personer starkt band. Kollektivet har ett omtalat rykte som ett av världens bästa liveband. De improviserar gärna och upprepar sällan samma spellista mer än en gång.

Organizer
Maloney Concerts AB
Ticket Office
Öppnar 2h innan
Bar & Restaurant
Öppen från 17:00

Tedeschi Trucks Band är ett 12 personer starkt band. Kollektivet har ett omtalat rykte som ett av världens bästa liveband. De improviserar gärna och upprepar sällan samma spellista mer än en gång. TTB utforskar genres och uttryck och blandar gärna sitt egna Grammy-belönade material med låtar av Sly & the Family Stone, Miles Davies, Joe Cocker och Nina Simone.

Tedeschi Trucks Band bildades nyårsnatten mellan 2008 och 2009 av gifta paret Suan Tedeschi och Derek Truck. Två år senare debuterade bandet och sen dess har dom aldrig kompromissat. I ett musikaliskt landskap där teknisk invasion och autotune var på modet gick dom åt andra hållet och brydde sig inte det minsta om vad som var praktiskt eller ekonomiskt. Ett storband packades in i två bussar och så begav dom sig ut på vägarna.

Och det hårda arbetet har gett resultat. Tedeschi Trucks Band har vunnit två Grammys och är nominerade för sitt senaste live-album Live From The Fox Oakland. Det albumet blev även omtalat som ”ett av årets album” av Associated Press. I en intervju säger Derek Truck att ”I haven’t found this band’s ceiling yet”. Kanske har Tedeschi Trucks Band inget tak.

Book a table