Karpilovski på Cirkus

19-10-09 18:00 Cirkus Foajé
Ingen åldersgräns

Cirkus presenterar stolt en solo-utställning av den svensk/ukrainska performanceartisten och målerikonstnären Alexandra Karpilovski (f. 1988, Kiev).

Organizer
Slobodan Zivic
Ticket Office
Fritt inträde
Bar & Restaurant
Öppen från 17:00

I utställningen visar Karpilovski sina livsbejakande, melankoliska kvinnokaraktärer (ofta njutandes rökande), i ett tillstånd av permanent frånvaro av den samtid som Karpilovski ständigt och subtilt kritiserar. Hennes scenarios är ofta drömska, surrealistiska, isolerade och livfulla. Karpilovskis målningar är reflekterande, ofta missuppfattade för escapism. Men tvärtom så demonstrerar hennes måleri nuet och den självbevarelsedrift som motsätter sig strukturer och paradigm konstruerat av patriarkatet.

 

“Att kunna betrakta livsbejakande, njutande kvinnor i samband med ditt restaurangbesök är ett bra exempel på vad jag att man ska kunna uppleva på Cirkus framöver. Vi vill att våra gäster ska få konsumera kultur på flera sätt och få ut mer av ett besök hos oss än det man har köpt biljett till. Jag hoppas på att utställningen kommer väcka tankar, nyfikenhet och diskussion”, säger Ingmari Pagenkemper som är VD för Cirkus.

 

Utställningen är kurerad och producerad av Slobodan Zivic och initierad av Ingmari Pagenkemper för Cirkus.

 

Vernissage onsdag 9 oktober kl. 18-22

Utställningen kommer hänga i Cirkus restaurang under hösten.

 

Book a table