INSTÄLLT
Al Di Meola

20-11-15 19:30 Lilla Cirkus
90 min + paus

INSTÄLLT! Evenemanget är inställt. Mer information om återlösen av biljetter kommer inom kort till den mailadress som användes i samband med biljettköp.    

Organizer
Live Nation
Ticket Office
17:00
Bar & Restaurant
17:00
Köp biljetter

Få gitarrister kan mäta sig med virtuosa Al Di Meola. Den skickliga artisten firar nu 45 år på scen genom att ge sig ut på turné och kommer till Stockholm och Lilla Cirkus lördag den 9 maj för en fullmatad konsert!?

Biljetterna släpps torsdag 27 februari kl 10.00 via Livenation.se
Komplexa rytmiska synkoper i kombination med lyriska melodier och en sofistikerad harmoni, det är, och har alltid varit, kärnan i Al Di Meolas musik genom hela hans fyra decennier långa karriär. Med fina utmärkelser, tre Guld-belönade album och fler än sex miljoner sålda album är han en sann gitarrhjälte.
Al Di Meola är en produktiv kompositör och har lett arbetet med över 20 album. Han har under åren också samarbetat på ett dussin produktioner med sina likar i fusion-supergruppen Return To Forever (med Chick Corea, Stanley Clarke och Lenny White), varit med i den berömda akustiska gruppen The Guitar Trio med virtuoserna John McLaughlin och Paco de Lucia, samt trion Rite of Strings med basisten Clarke och violinisten Jean-Luc Ponty.
Hans bländande teknik på både akustisk och elektrisk gitarr har gett honom en kunglig status bland horder av gitarrfanatiker som regelbundet flockas på hans konserter.
Djupet i Di Meolas låtskrivande, tillsammans med hans ”soulfulness” och inneboende lyrik i sitt gitarristiska uttryck, har gett honom hela legioner av fans över hela världen.
Al Di Meolas musik är en blandning av världsmusik och jazz som går tillbaka till tidiga latin-inspirerande fusion-sound vilket kan höras på album så som Mid of the Midnight Sun från 1977, Elegant Gypsy från 1977 och Casino från 1978. Hans gitarrspelande fortsätta sedan att utforska det rika inflytandet av flamenco, tango, Mellanöstern, Brasilien och afrikansk musik med sin World Sinfonia, en ambitiös pan-global grupp som han bildade 1991.
Deras spännande världsmusikfusion har dokumenterats på utgåvor The Grande Passion från 2000 (med Toronto Symphony Orchestra), Live in London, 2007, Pursuit of Radical Rhapsody från 2011 och den fantastiska DVD-skivan Marocko Fantasia från 2012.
2018 tilldelades Di Meola en hedersdoktortitel på hans tidigare lärosäte Berklee School of Music.

 

MENYBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en meny-biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Book a table