Älskar inte vi dig då
Hommage till Olle Adolphson

24-10-22 19:30 Cirkus, Stockholm
ca 2h utan paus
13 år

Den 22 oktober firas Olle Adolphsons minne och musik på Cirkus i Stockholm.

Organizer
Jubel
Ticket Office
Öppnar 3h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Den 22 oktober firas Olle Adolphsons minne och musik på Cirkus i Stockholm. I samband med att Olle i år skulle ha fyllt 90 år presenteras en unik konsertkväll, ‘Älskar inte vi dig då, en hommage till Olle Adolphson’. Olle Adolphson, som var en centralgestalt i det svenska musik- och kulturlivet i över fem decennier, har lämnat ett outplånligt avtryck genom sina älskade visor som till exempel ”Trubbel”, ”Nu har jag fått den jag vill ha” och ”Gustav Lindströms visa”. Hans låtar har inte bara berört generationer utan fortsätter att leva vidare, inspirera och nå ut till nya lyssnare.

Under hyllningskvällen intar Tomas Andersson Wij, Jakob Hellman, Tommy Körberg, Lisa Nilsson, Amanda Ginsburg, Emil Svanängen (Loney Dear), Janice, Moonica Mac, Lill Lindfors, Mats Bergström, Peter Morén, Junior Brielle, Zacke och Vilma Flood scenen på Cirkus för att hylla och tolka Olle Adolphsons stora låtskatt.

”Olle förenar över generationer och genrer och vi är säkra på att detta kommer bli en helt unik och varierad kväll att minnas långt framöver. Kanske lika väl som jag minns när jag såg Olle på konserthuset som nittonåring och fick bekräftat det jag redan då visste; Det där är MIN vissångare. Den som berör mig mer och som når längre in. Kanske kan han också bli er?” säger Peter Morén, som tillsammans med Ronald Bood (som producerade Olles sista studioalbum ”Älskar inte jag dig då” 1994) är initiativtagare både till förra årets hyllningsskiva samt denna konsert.

Visdiktaren, författaren, konstnären, kompositören och sångaren Olle Adolphson var en av de viktigaste personerna i 60- och 70-talets svenska visa. Olle föddes den 2 maj 1934 i Stockholm och gick bort den 10 mars 2004. Han debuterade 1956 med vissamlingen Aubade. Bland hans allra mest kända sånger finns ”Trubbel”, som blivit mycket känd inte minst genom Monica Zetterlunds insjungning. Visorna ”Det gåtfulla folket” och ”Mitt eget land” som han skrev tillsammans med Beppe Wolgers är två exempel till av hans mer kända verk. Olle Adolphson skrev den svenska texten till ”34:an”, sången om den gamla kåken som skulle rivas, efter det amerikanska originalet ”This Ole House”, som blev en landsplåga på 1960-talet, då texten var minst sagt aktuell i Stockholm, liksom i många andra svenska städer.

Olles texter och teman är eviga och tidlösa. Hans bredd av känslor; sorg, melankoli, mänsklig skröplighet och svårighet att få livet att gå ihop, naturens skönhet och tröst, humor, lekfullhet, ett skarpt öga för detaljer och en konst att se livet för vad det är; mångfacetterat och i hela skalans nyanser, allt detta ligger på nåt sätt även rätt i våran tid. Hans likaledes stora respekt för musiken gör honom helt unik. Oförglömliga harmonier och melodier från en fantastisk gitarrist som tar en med på en vindlade resa över folkviseton, fransk chanson, bossa nova, engelska ballader och klassiska mästare ända in i folkparken.

Arrangör: Jubel AB
Längd: Ca 2h utan paus
Åldersgräns: 13 år

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se


NJUT I CIRKUS RESTAURANG INNAN SHOWEN STARTAR

Till varje show kan ni välja att köpa en biljett där en färdigkomponerad meny bestående av förrätt och varmrätt ingår i biljettpriset.

Ni hittar biljetter inkl. menyval i samband när ni köper biljetter till er valda föreställning, och vi bokar ert bord automatiskt vid köpet.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – ett kreativt och lekfullt kök inspirerat av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Tidsvakt* ingår.

Dra med familjen, kompisarna eller kollegorna – det behövs ingen biljett för att äta i restaurangen!

* slipp stressen med att hålla koll på klockan, vi säger till när det är dags för er att röra er in i salongen!

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


 

Book a table