INSTÄLLT EVENT! Ayaan Hirsi Ali på Cirkus

21-09-20 18:00 Cirkus
ca 90 min ingen paus

Eventet är inställt. Mer information har gått ut till den mejladress biljetterna köptes ifrån lördag 18 september. ”Bevisen för att en del muslimska män begår sexualbrott ger populister och andra högergrupper och högerpartier kraftfulla verktyg med vars hjälp de kan demonisera alla muslimska invandrare. Om vi avlägsnar tabut från de här frågorna kommer högerkrafterna inte …

Organizer
Fri Tanke & Kvartal
Köp biljetter

Ayaan Hirsi Ali beskriver en europeisk kris. Varför talar vi så lite om det ökade sexuella våldet i Europa? Och varför är det tabu att diskutera problemet i relation till den ökade invandringen av unga män från muslimska länder? Om inte utvecklingen stoppas riskerar framstegen för jämställdhet och kvinnors rättigheter att gå bakåt – mer än #metoo-rörelsen har fört dem framåt.

Välkommen till Lilla Cirkus på Djurgården i Stockholm!

Fri Tanke och Kvartal presenterar en samtalskväll om immigration, islam och kvinnors rättigheter med författaren och kvinnorättsaktivisten Ayaan Hirsi Ali, Bi Puranen, generalsekreterare för World Value Survey i Sverige, statsvetaren Andreas Johansson Heinö och journalisten Paulina Neuding. Samtalet leds av Jörgen Huitfeldt, chefredaktör på Kvartal.

Ayaan Hirsi Ali går i sin nya bok Villebråd metodiskt igenom brottsstatistiken i Europa sedan flyktingvågen 2014–2015 och påvisar en korrelation mellan tillströmningen av utomeuropeiska migranter och en ökning av sexualbrott i det offentliga rummet. Förklaringen härleder hon till en kultur sprungen ur religiöst förtryck med bristande legalt skydd för kvinnor i muslimska länder. För att få bukt med problemen menar Hirsi Ali att kraven på assimilering och integration måste öka i kraft. Dessutom, och kanske som ett första steg mot en möjlig lösning, måste vi sluta att tabubelägga ämnet.

Invandringen ställer universella principer om religions- och yttrandefrihet på prov. Var går toleransens gränser? Hur hanterar Sverige övergången från ett homogent folkhem till ett mångkulturellt samhälle där nära en femtedel är födda i ett annat land? Och hur lång tid tar det för värderingar att förändras?

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har därför begränsat antal platser. Först till kvarn!

Väljer ni att köpa paketet, Biljett inkl bok, hämtas boken ut innan föreställningen mot uppvisande av biljett hos arrangören i foajén.

Föreläsningens längd: ca 90 minuter, ingen paus

Arrangör: Fri Tanke.
Kontakt för frågor: martina.stenstrom@fritanke.se, telefon: 073-503 12 27

MENYBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en meny-biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här nedan kan du se menyn för detta evenemang.

Book a table