Belle and Sebastian

24-07-02 19:30 Cirkus, Stockholm
13 år

Det skotska bandet kom att bli ett av historiens bästa, längsta och mest älskade indiepopakter.

Organizer
Luger
Ticket Office
Öppnar 3h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Efter att spenderat stora delar av sitt sena 80-tal och tidiga 90-tal inomhus med kroniskt utmattningssydrom var Stuart Murdoch till sist redo att ge världen sin musik. Tillsammans med ett par vänner från universitet bestämde han sig för att spela in debuten ’Tigermilk’ (1996).

Gruppen döpte sig till Belle and Sebastian och resten är, som det heter, historia. Det skotska bandet kom att bli ett av historiens bästa, längsta och mest älskade indiepopakter. Med sin kärlek till 60-talets kammarpop, northern soul, Orange Juice och The Smiths har Belle and Sebastian fortsatt att leverera den mest intima, sköra och väna musik och förblir för evigt ett alternativ till det skränigt bredbenta. Nu kan vi meddela att Belle and Sebastian kommer tillbaka till Stockholm för en konsert på Cirkus den 2 juli – biljettsläpp tisdag 26 mars klockan 10.00 via Luger.se!

Efter debuten följde klassiker som ’If You’re Feeling Sinister’ (1996) och ’The Boy With the Arab Strap’ (1998) men tillskillnad från många andra kollegor så stannade inte karriären av. Belle & Sebastian har fortsatt vara trogen sin kärlek till hantverket, sina indieideal och sin övertygelse att de stora känslorna inte behöver finnas i de stora gesterna. Det har hittills blivit över 12 studioalbum totalt varav det senaste är ’Late Developers’ (2023).

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se eller via Ticketmaster: 0776 70 77 77


Hasselbackens restaurang

Den här kvällen kommer Cirkus restaurang vara stängd. Ett stenkast från arenan hittar du Hasselbacken, vars restaurang är djupt förankrad i svensk mathistoria som sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Mellan 1940 till 1960-talet var Hasselbacken hem för en kockskola där den nu världsberömda Hasselbackspotatisen skapades – en signaturrätt som du alltid kan äta hos oss, och en symbol för restaurangens hängivenhet till tradition och innovation.

Dra med familjen, kompisarna eller kollegorna – det behövs ingen biljett för att äta i restaurangen!

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


 

Book a table