Bijelo Dugme

23-04-28 21:00 Cirkus, Stockholm
ca. 2,15 h
13 år

Bijelo Dugme är det viktigaste fenomenet i den jugoslaviska kulturen i mitten av 1900-talet.

Organizer
Kubat & Partners
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Konstnärer hade en särskilt viktig position under kommunismens tid, så rollen som Bijelo Dugme var avgörande i Jugoslavien. De var omsättningen i denna socialistiska kultur som blygt letade efter sin väg bortom givna värderingar. De spred nödvändigheten av talang, behovet av äkthet, vikten av attityd, engagemang, hög professionalism, allt insvept i moderna kläder – så i princip allt som var otillräckligt för den tid de bevittnade.

De har bestämt rockkulturen i Jugoslavien och definierat tonåringar som en organiserad kategori. De har kämpat och vunnit för smakfriheten, vilket var ofattbart i socialismen fram till dess. De var en av de sällsynta kapitalistiska enheterna i Jugoslavien, såväl som det bästa främjandet av detta lands värderingar. De har levt och arbetat efter alla regler i den västerländska rockkulturen. I mitten av 1970-talet var Bijelo Dugme nästan en livsstil.

Bijelo Dugme i sin existens har redan haft två liv (det andra är deras revolutionära återförening i Sarajevo, Zagreb och Belgrad 2005). Nu går Bijelo Dugme igenom den tredje fasen av Bregovi?´s analys av modern tid. Dess budskap är att framtiden för Bijelo Dugme inte är i dess förflutna. Åren förändras, liksom länder, regimer, system och estetik, och det gör Bijelo Dugme också.

Arrangör: Kubat & Partners
Åldersgräns: 13 år
Konserttid: ca 2,15 h

Rullstolsplats bokas på tickets@cirkus.se

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table