FLYTTAD TILL BERNS
FRANZ FERDINAND

Cirkus, Stockholm
13 år

Nytt datum och spelplats för konserten med Franz Ferdinand. Franz Ferdinands konsert på Cirkus den 11 april har flyttats fram till 14 november 2022 på Berns. Mer information om biljetter har skickats den 7/2-22 till den mailadress som användes i samband med biljettköp.

Organizer
Luger
Ticket Office
Öppnar 17:00
Bar & Restaurant
Öppnar 17:00
DATUM

Med sin säregna mix av smart konstskolerock, dansmusik och dub kom Franz Ferdinand att leda 00 och 10-talets indierock och därmed påminna världen att det går alldeles utmärkt att göra gitarrmusik som får en att tänka, gråta såväl som dansa.

När Franz Ferdinands numera ikoniska låt ’Take Me Out’ började spelas 2004 var det tydligt att ett nytt kapitel i rockhistorien hade påbörjats. Skottarna hade nämligen redan från starten en tydlig vision: att ersätta den maskulina rockens stelbenthet med något sofistikerat och dansant. Och till skillnad från många av sina kollegor så lyckades de faktiskt med detta bevisat svåra uppdrag.

När Franz Ferdinands självbetitlade debut släpptes 2004 var bandet på allas läppar. Kritiker och lyssnare var eniga om att bandet var ett av samtidens allra bästa och viktigaste – en status som cementerades på uppföljaren ’You Could Have It So Much Better’ (2005) med låtar som ’Do You Want To’ och ’Walk Away’. Bandet har sedan dess släppt tre utmärkta album där de på sitt senaste studioalbum ’Ascending’ (2018) framgångsrikt utforskade ett mer elektroniskt sound. Nu har det blivit dags för Franz Ferdinand att göra ett bokslut och släppa en greatest hits-skiva. Detta firas med turné och en spelning på Cirkus i Stockholm den 11 april.

Book a table