House of Cohen

19-12-10 19:00 Lilla Cirkus
90 min + paus

I House of Cohen tolkar Perla Batalla personligt utvalda sånger och anekdoter för att avslöja Cohens mer mjuka sida. Hon vill motbevisa den ofta misstolkade fördomen om Cohen som “The Gudfather of Gloom”.

Organizer
Julius production
Ticket Office
Öppnar 2h innan
Bar & Restaurant
Öppen från 17:00
Köp biljetter

Som långvarig bandmedlem med den legendariska låtskrivaren Leonard Cohen visste Perla att det fanns mycket av Cohens material som hon fortfarande ville framföra och spela in. Efter Cohens bortgång 2016 bestämde sig Perla för att sprida den kanadensiske poetens mindre kända verk till den yngre publiken som generellt sett är mest bekanta med den vältolkade “Hallelujah”.

Under kvällen avslöjas en tidlöshet för Cohens konst genom Perla Batallas karaktäristiska mångkulturella stil. Perla förmedlar sin respekt och djupa kärlek till musiken, poesin och framförallt sin kära vän, Leonard Cohen.

“Bird on the Wire” Perlas coveralbum med Cohenmusik är producerat med Leonards Cohens välsignelse. Han närvarade vid inspelningen, kom med sina synpunkter på materialet- och arrangemangen.

Biografi
Perla Batalla föddes i Los Angeles. Uppväxt i en familj där pappan var en mexikansk sångare och DJ. Mamman med argentinskt påbrå drev den livliga skivbutiken Discoteca Batalla. Det var i familjens skivbutik som Perla fick en musikalisk grund genom att ständigt exponeras för musikgenrer på flera olika språk. Efter att i 10 års tid turnerat världen runt och efter flera inspelningar med Leonard Cohen släppte Perla sitt första soloalbum med Cohens uppmuntrande. Sedan dess har Perla spelat in sju album, medverkat i film och TV. Spelat in musik med artister som Lou Reed, k.d. lang, John Cale, Jackson Browne, Duquende, Luz Casal, Laurie Anderson, David Sandborn och George Duke. Perlas orginalmusik är inspirerad av Diego Riveras och Frida Kahlos texter.

Perla Batalla har mottagit pris för ”extra hängivenhet till social och ekonomisk rättvisa” av Förenta Nationerna. Perlas uppdrag att hedra hennes rötter och exponera det vackra med poesi och musik för en yngre publik är en pågående process.

L.A. Times skriver: “Batalla är briljant när hon uppträder på både engelska och spanska, stolt över sitt ursprung, musikaliskt äventyrlig och alltid ackompanjerad av enastående musiker. Framförallt är hon född till berättare med en uppsluppen känsla för humor.”

MENYBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en meny-biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Book a table