Jorge Drexler – Voz y Guitarra

24-06-02 19:00 Nya Cirkus, Stockholm
100 min
6 år

EUROPE TOUR 2024

Organizer
Klaus Pontvik Art & Com
Köp biljetter

Klaus Pontvik Art&Com har det stora nöjet att presentera artisten Jorge Drexler Voz y Guitarra, flerfaldig prisbelönt med både en Oscar för bästa sång och inte mindre än tretton Latin Grammys!

Konserten blir den enda i Sverige på Cirkus i Stockholm.

Jorge Drexler är en av Uruguays med framstående musiker som har satt sin prägel på den internationella musikscenen över mer än tre decennier sedan han tog det avgörande beslutet att lämna sitt liv i Uruguay som läkare och flytta till Spanien för att fullt ut ägna sig åt sin passion för musik och komposition.

Prisbelönt med Grammys och en Oscar
Drexler har släppt fjorton studioalbum. Hans konstnärliga insatser har gett honom publikens erkännade och talrika utmärkelser, inklusive en Oscar 2004 och en imponerande samling av tretton Latin Grammys mellan åren 2014 och 2022.

Hans texter, påverkade av olika kunskapsområden, reser över poesi och vetenskap. Oavsett om han utforskar prosa, vers eller décimas bidrar Drexlers passion för språk till hans uppdrag att bygga broar mellan kulturer och främja förbindelser och empati över samhällen i den moderna världen. Drexlers konstnärliga bana präglas av en outtröttlig utforskning och en vilja att experimentera med musik och texter. Hans nyliga erhållen ’Premios Ondas 2023’ i Spanien för Bästa Framträdande vittnar om den bestående påverkan av Jorge Drexlers musikaliska arv.

Bästa album
Efter nästan fem års paus från inspelningar återvände Jorge Drexler 2022 med sitt senaste album, ’Tinta y Tiempo’. Detta släpp har hyllats som ett av de mest lekfulla och frihetsinriktade albumen i hans karriär och visar upp hans distinkta undflyende melodier och poetiska ordlek. Albumet innehåller samarbeten med gästartister som Ruben Blades, C. Tangana, Noga Erez och Martín Buscaglia.

Kritiker har berömt ’Tinta y Tiempo’ för dess rikligt poetiska och genialt konstruerade låtar, framförda med Drexlers karakteristiska vänliga återhållsamhet. Albumets dragkraft ligger i dess sofistikerade låtmaterial, där Drexlers röst, beskriven som ett underbart instrument som kan frammana sårbarhet, hopp och melankoli inom en enda vers.
Samtidigt med albumsläppet inledde Jorge Drexler en omfattande turné som har rönt stor framgång, i både Argentina, USA, Mexiko, Colombia, Peru, Dominikanska republiken, Ecuador och Chile.

Europaturné Voz y Guitarra
Nu kommer Drexler att besöka några städer som vanligtvis inte finns med på hans turnéplan. Den här gången presenterar Drexler ett soloframträdande med gitarr och röst, grundläggande element i hans konstnärliga karriär och de enda han egentligen behöver för att förtrolla både nya och mest trogna publiken. Han kommer att återknyta till sina låtar på ett närmare, intimt och unikt sätt som omfattar inte bara sitt senaste album utan hela sin diskografi.

”One of the most whimsical and free-spirited albums of his 30-year career. Boasting his trademark elusive melodies and wistful wordplay, ’Tinta y Tiempo’ is anchored by gorgeous orchestral arrangements and lovely guest spots.”
– ROLLING STONE

“’Tinta y Tiempo’ is filled with richly poetic, ingeniously constructed songs, delivered with amiable understatement.”
– NEW YORK TIMES

Arrangör: Klaus Pontvik Art & Com
Åldersgräns: 6 år
Längd: 100 min

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se


NJUT I CIRKUS RESTAURANG INNAN SHOWEN STARTAR

Till varje show kan ni välja att köpa en biljett där en färdigkomponerad meny bestående av förrätt och varmrätt ingår i biljettpriset.

Ni hittar biljetter inkl. menyval i samband när ni köper biljetter till er valda föreställning, och vi bokar ert bord automatiskt vid köpet.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – ett kreativt och lekfullt kök inspirerat av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Tidsvakt* ingår.

Dra med familjen, kompisarna eller kollegorna – det behövs ingen biljett för att äta i restaurangen!

* slipp stressen med att hålla koll på klockan, vi säger till när det är dags för er att röra er in i salongen!

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


 

Book a table