Julkonsert med Amason och Staffan Westerberg
En Julsaga

23-12-03 19:30 Cirkus, Stockholm
ca. 90 min
13 år

Amason ger julkonserter ihop med Staffan Westerberg

Organizer
Sustainable Punk
Ticket Office
Öppnar 3h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Vad vore julen utan en stalledräng?

Amason gör i år en serie julkonserter där de varvar jullåtar med eget material. De kombinerar det dessutom med en julsaga, nyskriven och uppläst av ikonen Staffan Westerberg.

– Staffan Westerberg besitter en röst och ett berättarsätt som alltid berör oss. Vi är så glada att han tackade ja till att samarbeta, säger Amason.

 

Med hjälp av Staffan Westerbergs omisskännliga uttryck i text tillsammans med Amasons musik på scen kommer det till publiken att överräckas såväl mjuka som hårda klappar vid en serie julkonserter i december, med premiär på Cirkus i Stockholm 3 december.

– Vi kommer ge en amasonsk version av julkonsert, där vi blandar vår egen repertoar med tolkningar på traditionell julmusik, säger Amason om julkonserten där de framför musik live på scen och där Staffan Westerberg medverkar digitalt.

– I en orolig tid känns det lugnande att omfamna det institutionella, det återkommande, typ som månen och julen. Men vad vore julen utan stalledräng? Staffan Westerberg besitter en röst och ett berättarsätt som alltid berör oss. Vi är så glada att han tackade ja till att samarbeta.

– Man kan säga att det blir en julsaga som har kapsejsat, säger Staffan Westerberg om texten han har specialskrivit och läst in till konserterna.

Allting ramas in av animationer signerade Amasons omslags- och videomakare Tobias Centerwall, som har svarat för Amasons visuella värld sedan dag ett.

 

Om Staffan Westerberg

Dramatiker, regissör och skådespelare som på 70- och 80-talet gjorde djupa avtryck hos en hel generation barn och unga med tv-program som Vilse i pannkakan och Lillstrumpa och Syster Yster på villovägar och Lillastrumpa och Syster Yster i stora världen. Var i somras sommarpratare i P1.

 

Om Amason

Genom åren har Amanda Bergman, Gustav Ejstes, Pontus Winnberg, Petter Winnberg och Nils Törnqvist kammat hem två Grammis (Årets album 2016 och Årets alternativa pop 2020), varit P3 Guld-nominerade och agerat husband i På spåret. 2021 gav bandet ut sitt tredje och senaste album ”Galaxy II”.

 

Rullstolsplats bokas via Ticketmaster på telefon: 0776 70 77 77 eller via Cirkus på: tickets@cirkus.se


 

NJUT I CIRKUS RESTAURANG INNAN SHOWEN STARTAR

Till varje show kan ni välja att köpa en biljett där en färdigkomponerad meny bestående av förrätt och varmrätt ingår i biljettpriset.

Ni hittar biljetter inkl. menyval i samband när ni köper biljetter till er valda föreställning, och vi bokar ert bord automatiskt vid köpet.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – ett kreativt och lekfullt kök inspirerat av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Tidsvakt* ingår.

Dra med familjen, kompisarna eller kollegorna – det behövs ingen biljett för att äta i restaurangen!

* slipp stressen med att hålla koll på klockan, vi säger till när det är dags för er att röra er in i salongen!

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


 

Book a table