Keane
Cause and effect tour

20-02-06 19:30 Cirkus
13 år

Ett av de största brittiska rockbanden är tillbaka. Och det rör sig inte om vilken återkomst som helst heller. På nyligen släppta Keane-comebacken Cause and Effect, deras första album på sju år, hörs ett mognare band som gör upp med sig själva – och bilden av sig själva.

Organizer
Luger
Ticket Office
Öppnar 2h innan
Bar & Restaurant
Öppen från 17:00
Köp biljetter
 Sedan senast har flera medlemmar gått igenom personliga kriser som utan tvekan har satt sin prägel på nya skivans texter. Rent musikaliskt står Keane och deras känslostarka indie-anthems att känna igen, även om det samtidigt märks tydliga ambitioner att söka sig utanför trygghetszonen.
På Cause and Effect hörs ett band som i flera bemärkelser har vuxit och som är stolta över det – och som räknar med att fansen har vuxit också.

Den 5 februari spelar Keane på Trädgår’n i Göteborg och den 6 februari på Cirkus i Stockholm – biljetterna släpps fredag 4 oktober kl 10.00 via Luger.se!

2004 års debutalbum Hopes And Fears blev en smått overklig start för den East Sussex-bördiga kvartetten. Skivan, som i dag hör till de bäst säljande skivorna (nio gånger platina) i Storbritannien någonsin, fick god draghjälp av numera klassiska pianorockhymnen och singeln Somewhere Only We Know.

Men det var ingen enstaka lyckoträff, Keane visade sig snabbt ha mer att komma med. De tre följande plattorna – Under The Iron Sea (2006), Perfect Symmetry (2008) och Strangeland (2012) – upprepade samtliga debutens bedrift genom att ta sig allra högst upp på den brittiska albumlistan.
Åtskilliga miljoner sålda skivor och livserfarenheter senare är Tom Chaplin, Tim Rice-Oxley, Richard Hughes och Jesse Quin här igen, kanske mer inspirerade än någonsin.

FÖRBAND

Eliza Shaddad
Book a table