Laurie Anderson

23-04-01 19:00 Cirkus, Stockholm
13 år

I samband med sin utställning på Moderna Museet ger Laurie Anderson en exklusiv konsert/performance på Cirkus.

Organizer
FKP Scorpio
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Utställningen ”Looking into a Mirror Sideways” öppnar 1 april på Moderna Museet och på kvällen ges konserten ”All the Things I Lost in the Flood” på Cirkus. Konserten är ett samarbete mellan FKP Scorpio och Moderna Museet.

Uppträdandet på Cirkus kretsar kring Laurie Andersons senaste bok ”All the Things I Lost in the Flood”. Hon kommer under uppträdandet att utforska teman som förlust, minnen och berättande. Samtidigt ger hon den svenska publiken chansen att under en och samma dag uppleva både hennes konst och hennes kompositioner.

Från genombrottet i mitten av 1970-talet med verk inom performance och video, är Laurie Anderson (född 1947) idag lika känd som kompositör, filmskapare, författare och nyskapande bild- och scenkonstnär. Viktiga utgångspunkter i hennes gränsöverskridande arbete är lyssnande, språk och berättande – från poetiska och existentiella utsagor till aktivistiska inlägg i brännande politiska frågor.
Anderson slog igenom internationellt som pionjär inom den elektroniska musiken. Idag arbetar hon i framkant av nya tekniker inom konsten, som virtual reality (VR) och artificiell intelligens (AI), men använder lika gärna tidlösa uttryck som röst, måleri eller kolteckning.

Du som köper konsertbiljett får rabatt på entrén till utställningen på Moderna Museet under helgen 1?2 april. För att utnyttja rabatten, visa upp din konsertbiljett i entrén till Moderna Museet.

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table