Man måste få lira – Livesänd konsert med Louisiana Avenue

20-03-27 11:30 Cirkus, Stockholm

"Man måste få lira" är ett initiativ av glädjeorkestern Louisiana Avenue i samarbete med Cirkus, Scenteknik och Ticketmaster som visar att kultur och musik alltid kommer att leva – oavsett utmaningar.

Köp biljetter

Den globala och allvarliga Coronapandemin påverkar hela vårt samhälle, och bland många andra den oerhört viktiga kultur- och musikvärlden.

”Man måste få lira” är ett initiativ av glädjeorkestern Louisiana Avenue i samarbete med Cirkus, Scenteknik och Ticketmaster som visar att kultur och musik alltid kommer att leva – oavsett utmaningar. Detta har utmynnat i en unik konsert som kommer att livesändas 27 mars 11.30 från Cirkus på Djurgården. Konserten framförs utan publik på plats men istället bjuder vi in hela världen för att få ta del av denna maxade upplevelse via Facebook.

”Man måste få lira” kommer att samla in och dela med sig av 50 % av pengarna till Musikerförbundets krisfond vars medlemmar, liksom så många andra, också har blivit starkt påverkade av den svåra pandemin.

Den budskapsdrivna, glädjeorkestern Louisiana Avenue kommer i vanlig ordning leverera festivalstämning från scenen. Även den döva teckenspråksartisten Jamila Ouahid kommer vara med och gestalta konserten vilket ger konserten en ytterst speciell dimension.

”Som musiker är vi ju otroligt påverkade av den olyckliga situation med Coronapandemin och det är många branscher inom underhållningsindustrin som går på tomgång. Då såg vi tillfället att gå samman och gemensamt hitta nya vägar till uttryck och samtidigt hjälpa andra musiker i en kärv tid. Musiken kan aldrig tämjas. Man måste få lira” – Pär Stenhammar, sångare i Louisiana Avenue.

Scenteknik kommer i sin tur att bjuda på en avancerad teknisk set-up med full ljus- och ljudrigg och olika interaktiva lösningar på högsta nivå.

”Vi lär oss något om hur vi kan interagera på distans, vilka reaktioner som behövs för att få en livekänsla i ett event och testa hur vi kan skapa de kanalerna. Ärligt talat handlar det också om våra anställdas mentala hälsa – att gemensamt få mening med att gå till jobbet och bidra.” – Per Virving, VD på Scenteknik.

Att det hela går av stapeln på anrika Cirkus, känns extra stort, ärofullt och roligt.

”För mig och Cirkus är det självklart att vara med i det här projektet. Vi alla måste hjälpas åt och göra allt vi kan för att kulturen ska få fortsätta leva. Jag hoppas och vill att vi i kulturbranschen kan hjälpas åt och försöka hitta kreativa, kostnadseffektiva och trygga möjligheter. Vi är alla i den här krisen tillsammans!” – Ingmari Pagenkemper, VD på Cirkus

Ticketmaster, Nordens största biljettförsäljningsplats, tyckte att det var självklart att hjälpa till.

”Liveevenemang är vår kärnverksamhet och när möjligheterna att arrangera och uppleva evenemang nu begränsats kraftigt vill vi självklart hjälpa branschen med det vi kan. Med vår service och marknadskraft kan vi få så många som möjligt att ta del av detta och alla liknade initiativ som pågår.” – Linda Norr, försäljningschef på Ticketmaster Sverige.

”Bänka er” framför datorn, mobilen, surfplattan eller tv-apparaten den 27 mars 11.30. ”Man måste få lira” kommer att ta er alla med storm, det kan vi lova er.

Book a table