Mårten Cvetkovic

Nya Cirkus, Stockholm
ca 90 min, ingen paus
18 år, 15 med målsman

EN STANDUPSHOW OM KULTURKROCKAR, BORTTAPPAD MANLIGHET OCH FAMILJEDRÖMMEN SOM NÄSTAN BLEV SANN.

Organizer
Bokalive Sweden AB
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
DATUM
2024-10-04
20:00
Friday

Efter att ha träffat sin stenhårda serbiska kvinna och skaffat familj blir Mårten Andersson rejält vilse i sin manlighet. Machokultur möter mjukis-kultur och det blir massor av roliga krockar och nya insikter. Mårten upptäcker ett levande, galet Balkan där till och med husdjuren röker och Stasha möts av ett fyrkantigt, reserverat Sverige där det ska vara tyst i busskön. Dessutom börjar parets åldersskillnad göra sig rejält påmind.

2024 åker Mårten Andersson på en förlängd Sverigeturné med sin tredje soloshow, Mårten Cvetkovic som hyllats land och rike runt av både publik och recensenter. Det är en riktig feelgood-föreställning som bygger på en genuin och äkta berättelse om drömmar, kärlek, småbarnsliv, fördomar och medmänsklighet. Showen handlar också om hur det är att komma som invandrare till Sverige och för Mårten om livet som ofrivillig hemmafru och rädslan för att bli en grinig, synskadad och sittkissande svensk gubbe.

Missa inte årets varmaste humorföreställning!

Pressröster om Mårten Cvetkovic
”Jag skrattar så tårarna rinner nästan hela tiden under 90 minuter. Mårten växlar oerhört skickligt mellan svenska och invandrarsvenska och är oerhört lyhörd till högljudda publikkommentarer från en salong som när jag ser showen nästan till hälften består av folk med Balkan-bakgrund. De verkar älska showen allra mest. Utan att Mårten skriver folk på näsan, finns här också ett underliggande empatiskt budskap, att vi alla ska kunna leva med varandra, oavsett ursprung eller sexuell läggning.” Jan´Olov Andersson, Aftobladet

“Mårten Cvetkovic – standup när den är som bäst” På Scen

“Serber, iranier, syrianer, kroater, muslimer, somalier och naturligtvis svenskar – ingen kommer undan fördomarna med brutal humor. Publiken verkar älska showen” Nyhetsbyrån Järva

Pressröster om Mårten Andersson
”Han får publiken att vrida sig av skratt…snart kan vi inte andas. Det gör bokstavligen ont” Eskilstunakuriren

”Publiken viker sig av skratt” Östersundsposten

”Fruktansvärt roligt” Corren

”Intressant, gripande och humoristisk. Mårten Anderssons första, utmärkta soloföreställning” Gefle Dagblad

Arrangör: Bokalive Sweden AB
Längd: ca 90 minuter, ingen paus
Åldersgräns: 18, från 15 i målsmans sällskap

Till föreställningen den 6/4 råder totalt väskförbud. Läs mer om vad det innebär här.

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table