Mårten Cvetkovic

Nya Cirkus, Stockholm
ca 90 min, ingen paus
18 år, 15 med målsman

EN STANDUPSHOW OM KULTURKROCKAR, BORTTAPPAD MANLIGHET, RÄDSLAN ÖVER ATT BLI EN GNÄLLIG SITTKISSANDE GUBBE OCH FAMILJEDRÖMMEN SOM NÄSTAN BLEV SANN.

Organizer
Bokalive Sweden AB
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
DATUM
2023-11-04
20:00
lördag
2023-12-28
20:30
torsdag
2024-04-06
20:30
lördag
2024-04-27
20:30
lördag

Efter att ha träffat sin stenhårda, tuffa serbiska kvinna och skaffat familj så blir Mårten Andersson rejält vilse i sin manlighet och det blir inte enklare av alla kulturkrockar och parets åldersskillnad.  Våren 2023 åker Mårten ut i Sverige med sin tredje soloshow tillsammans med sitt alter ego – Mårten Cvetkovic, en självutnämnd, galen serbisk mentor som bor i Mårtens huvud och försöker hjälpa honom att bli en riktig man (enligt Balkannormer) för att klara av både relationen och småbarnslivet.  ”En riktig man går inte i väggen, han går genom väggen – och fortsätter. En riktig man byter oljefilter, inte blöjor.”  ”Mårten Cvetkovic” är en riktig feelgoodföreställning som handlar om kärlek, familjeliv, drömmar, fördomar, livet som ofrivillig hemmafru, integration och rädslan för att bli en grinig, sittkissande gubbe.

 

Mårten Andersson:  ”Det ska bli otroligt roligt att åka på soloturné igen och extra kul för att det just blir med uppföljaren till Under ytan. Det var ju en milstolpe för mig både som komiker och människa. Idén att göra en uppföljare kom hemma i trädgården med barnen och det slog mig att allt det jag drömde om för nio år sedan, faktiskt har hänt. Vägen dit var dock betydligt tuffare än jag trott och mycket blev inte alls som jag hade tänkt mig.”

 

PRESSRÖSTER OM MÅRTEN CVETKOVIC

 

Jag skrattar så tårarna rinner nästan hela tiden under 90 minuter. Mårten växlar oerhört skickligt mellan svenska och invandrarsvenska och är oerhört lyhörd till högljudda publikkommentarer från en salong som när jag ser showen nästan till hälften består av folk med Balkan-bakgrund. De verkar älska showen allra mest. Utan att Mårten skriver folk på näsan, finns här också ett underliggande empatiskt budskap, att vi alla ska kunna leva med varandra, oavsett ursprung eller sexuell läggning.”

Jan´Olov Andersson, Aftobladet 

 

“Mårten Cvetkovic – standup när den är som bäst”

På Scen 

 

“Serber, iranier, syrianer, kroater, muslimer, somalier och naturligtvis svenskar – ingen kommer undan fördomarna med brutal humor. Publiken verkar älska showen”

Nyhetsbyrån Järva 

 

 

PRESSRÖSTER OM MÅRTEN ANDERSSON

 

”Han får publiken att vrida sig av skratt…snart kan vi inte andas. Det gör bokstavligen ont”  ESKILSTUNAKURIREN  

”Publiken viker sig av skratt”  ÖSTERSUNDS-POSTEN  

”Fruktansvärt roligt”  CORREN  

”Intressant, gripande och humoristisk. Mårten Anderssons första, utmärkta soloföreställning”  GEFLE DAGBLAD  

 

MÅRTEN ANDERSSON  

Mårten Andersson är den flerfaldigt prisbelönade och kritikerrosade komikern som fick sitt stora genombrott redan 2001 i P3 programmet

”Pippirull”. Han har synts i mängder av humorprogram på TV som RAW comedy club i Kanal 5, Extra Extra på TV3 och Grillad i SVT för att nämna några. Mårten ligger som entreprenör även bakom RAW – Sveriges största varumärke inom humor. Hans busringningar med imitationer av bland andra Dr Alban och Mikael Persbrandt blev kultförklarade och Mårten utsågs till Årets komiker 2001 av Magazine Cafés läsare. Albumet ”Det är stabilt”  Grammynominerades samma år.  Efter sex år på ZTV och TV3 som programledare började Mårten med standup 2000 och vann omgående pris som Årets nykomling på Svenska standupgalan. 2004 startade han klubben RAW som fick Juryns hederspris på Svenska standupgalan för förnyandet av svensk standup. 2018 vann Mårten en prestigefylld talangtävling i New York på anrika Greenwhich Village Comedy Club på Manhattan.

Arrangör: Bokalive Sweden AB

Längd: 90 min, ingen paus
Åldersgräns: 18, från 15 i målsmans sällskap

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table