Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Cirkus, Stockholm
ca. 1h 50min inkl. paus
Rek. från 5 år

Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av ukrainska balettstjärnor blir en magisk julklapp för hela familjen! Spelas den 21/12 -2023.

Organizer
Kultur for Folket
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
DATUM

Den vackra sagan om unga Claras äventyr och Nötknäpparen – full av spännande berättelser, förvandlades av Pjotr Tjajkovskij till den populäraste klassiska baletten i världen 1892. Idag har baletten Nötknäpparen blivit en världsomspännande jultradition; denna föreställning sätts upp årligen på världens teater och operascener. Dansens universella språk är förståelig för all publik även utan översättning – och berättar historien om en flickas bräckliga dröm, kampen mellan gott och ont där kärleken vinner. Dansande snöflingor, Nötknäpparen, leksakssoldater och Karamellfén kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Upplev ett magiskt äventyr med en liten flicka som heter Clara, när hon går och lägger sig på julafton, möter sin prins, blir konfronterad av en strid med iögonfallande råttor och möss och förs in i det ljuvliga sötsakernas land– det snöar till och med på scenen! Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga. Det är en berättelse om att växa upp vilket också återspeglas i dansen. Nu är det dags att fylla din själ med inspiration, värme och nya drömmar. Det här är platsen där du kan glömma besvär och trassel, fördjupa dig i den magiska världen och minnas barndomsdrömmar.

Produktionen med klassisk koreografi av Marius Petipa kommer att framföras av Classical Ukrainian Etoile Ballet – professionellt klassiskt balettkompani, inklusive vinnare av internationella balettävlingar, People’s Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar. Teatern deltar i turnéer på världens största scener.

Turnén presenteras av den norska organisationen ”Kultur for Folket” för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

Speltid: 1 h 50 min inkl paus.
Rekommenderas för en publik över 5 år.
Arrangör: Kultur for Folket

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table