Owe Thörnqvist
Fest & Final

Lilla Cirkus
12/3 - ca 2,5 h, 13/3 + 17/3 ca 2h
Ingen åldersgräns

För den nya generationen är han den galet populäre Boogieman som var med i Mello och fick tusentals barn att rösta på hans rockiga tävlingsbidrag. För de något äldre är han en av landets mest älskade och uppburna artister som introducerat en ofattbart stor musikskatt under sina 70 år på scenen.

Organizer
Lifeline
Ticket Office
Öppnar 2h innan
Bar & Restaurant
Öppen från 17:00
Spelschema

Lifeline presenterar OWE THÖRNQVIST – FEST & FINAL

För den nya generationen är han den galet populäre Boogieman som var med i Mello och fick tusentals barn att rösta på hans rockiga tävlingsbidrag. För de något äldre är han en av landets mest älskade och uppburna artister som introducerat en ofattbart stor musikskatt under sina 70 år på scenen med egna texter, egen musik, framfört med ett osvikligt artistiskt mästerskap på scenen.

Allt här han hunnit med:

Egna revyer i hemstaden Uppsala
Skrev och framförde egenproducerad rock före Elvis (-54) skrev musik och låttexter i Knäppupp (62-63)
Gjort krogshower med de stora primadonnorna Eva Rydberg och Lill Lindfors och Anna Sundqvist
Givit tusentals shower i Folkparkerna
Gjort reklamfilmer för Mazetti och Bronzol
Sparrat Ingemar Johansson
Skrivit låtar till ett antal revyer
Medverkat i The Flintstones i USA -63 med Vilma
Toppat låtlistorna med succéer som Varm korv boogie, Svartbäckens ros, Ett litet rött paket, Hjalmar Bergström, Dagny, Loppan, På festplatsen etc.

Och musiken fortsätter att flöda ur honom, allt från rock, boogie, vals, hymner, blues…

MENYBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en meny-biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Press Reviews

Ferlinpriset

…han har skapat sitt eget visuniversum, som han befolkat med säregna livsöden…Här varvas nonsenspoesi med skimrande jazzballader. Här finns en stor snillrikt rimflätad låtskatt…

Fridolf Rudinpriset

för att han på sitt geniala, oefterhärmliga, tokroliga sätt lyckats kombinera bondkomik och rock’n’roll till samma musikgenre…

Ulf Peter Olrogpriset

De bilder Thörnqvist målar och hans förmåga att lekfullt kombinera text och melodi har nått långt ner i folkdjupet och fått flera generationer att uppskatta och sjunga hans sånger.

Book a table