Pixies

19-09-30 19:30 Cirkus
90 min
13 år

Ett Pixies. Det finns, har funnits och kommer alltid bara att finnas ett Pixies.

Organizer
Luger
Ticket Office
Öppnar 2h innan
Bar & Restaurant
Öppen från 17:00
Köp biljetter

När bandet bildades i mitten av 80-talet för att slamra fram konstpunk var det nog ingen som kunde ana att de nu, trettio år senare, skulle räknas som ett av det sena 1900-talets allra viktigaste akter. Men så är det. Utan Pixies inget Nirvana, inget Blur, inget Weezer, kanske inte ens ett Radiohead. Vilken fattig värld vi hade levt i.

Nu kan vi meddela att Pixies återvänder till Sverige för en spelning på Cirkus i Stockholm 30 september. Då ska bandet även ha släppt sin sjunde fullängdare, som landar samma månad. Biljettsläpp fredag 5 april klockan 11:00 via luger.se

Under sin första inkarnation släppte Pixies en EP och fyra album som nu betraktas som klockrena klassiker. Come On Pilgrim, Surfer Rosa, Doolittle, Bossanova och Trompe Le Monde är alla stapelvaror när kritiker ritar sina världens bästa skivor-listor. 1993 splittrades de.

Black Francis blev Frank Black och släppte soloskivor och Kim Deal startade The Breeders innan de återförenades vintern 2004. 2013 hoppade Kim Deal av igen och ersattes av Paz Lenchantin. 2014 släpptes albumet Indie Cindy, som samlade de EP:s gruppen gett ut sedan återföreningen, och 2016 kom slutligen Pixies första album med nytt material sedan Trompe Le Monde 1991. Head Carrier mottogs väl av kritiker och publik och ger bilden av ett band som fortfarande har mil att gå på sin krokiga, spretiga rockstig. Nu har de alltså ytterligare ett nytt album i görningen, och precis som vanligt kan vi vänta oss stordåd. Verkliga stordåd.

Book a table