Right Livelihood Award 2021

21-12-01 17:45 Cirkus, Stockholm
1 h och 30 min
10 år

Den 1 december hedrar vi världens främsta samhällsförändrare på Cirkus i Stockholm. Missa inte chansen att vara med på plats! Arrangör: Right Livelihood

Köp biljetter

 

På scen:

Årets pristagare:
Marthe Wandou, Vladimir Slivyak

Freda Huson och LIFE (Legal Initiative for Forest and Environment)

Konferencier: Gina Dirawi

Artister: Loreen, Maxida Märak och Caspar Camitz

Vi reserverar oss mot ev. förändringar

 

Prisutdelningen är på engelska

 

Om Right Livelihood

Right Livelihood grundades 1980 och belönar modiga människor som bidrar med konkreta lösningar på vår tids största problem och utmaningar. Priset kommer med 1 miljon kronor var, men vårt arbete går bortom att dela ut pengar. Vi skyddar och stöttar pristagarna livet ut och lyfter deras arbete till en global nivå för att skapa verklig skillnad. Både här och nu och på lång sikt. Vi tror nämligen på att hållbar förändring kräver samarbete och en mångfald av olika lösningar. Vårt bidrag är att bygga ett världsomspännande nätverk som knyter samman alla dessa innovativa och modiga människor. Ett nätverk med både idéerna och kraften att förändra världen.

 

Varje år delas fyra priser ut och totalt har 186 pristagare från 72 länder hedrats, däribland visselblåsaren Edward Snowden (USA), gynekologen Denis Mukwege (DR Kongo), samt Greta Thunberg från Sverige. I år delas priset ut för 42:a gången, och har under åren kommit att bli en av världens mest prestigefyllda utmärkelser inom hållbarhet, fred och social rättvisa. Prispengarna ska användas för att stärka pristagarnas arbete. Right Livelihood-priset har, till skillnad från många andra internationella priser, inga särskilda kategorier eftersom de mest betydande insatserna för att möta vår tids utmaningar ofta spänner över flera samhällsområden.

 

Alla är välkomna att nominera kandidater till Right Livelihood-priset. Efter noggranna

undersökningar av stiftelsens research-team utses pristagarna av en internationell jury.

 

Book a table