Rörelsen – en politisk soaré

23-04-16 18:00 Livemodern, Stockholm
60 min
18 år

Det är visst kul att bry sig. Ett gäng tillfällen under våren tar ultraengagerade personer plats på scen och delar med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. Samtalshållare och värdinna är Pernilla Glaser. Dessutom engagerande låtar med Rörelsens egen husmusiker Staffan Hellstrand med gästartister.

Organizer
Cirkus Arena & Restaurang

Vad har konst och kultur för betydelse för ett gemensamt samhälle? Varför ska vi ha institutioner som tar hand om, väljer och visar konst och litteratur? Och hur kan fler få ta plats i konst och kulturella uttryck?

Nachla Libre är författare, konstnär och en av initiativtagarna till Spoken word-kollektivet Revolution Poetry. Nachla var en av pionjärerna i att sätta svensk spoken word på kartan och lyfta in förortens uttryck till teaterscenerna.

Joanna Sandell är nytillträdd chef för Liljevalchs konsthall. Hon har tidigare varit chef på Botkyrka, Södertälje och Kalmar Konsthall. Joanna har i sina roller utforskat och utmanat vad ett museum är och hur det kan samspela med både det lokala och det globala.

Mats Malm är Svenska Akademiens ständige sekreterare. Han var tidigare professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs Universitet med särskilt fokus på den äldre litteraturen. I sin roll som professor startade han centrum för digital humaniora för att skapa en miljö där forskning kan bedrivas på nya sätt och med större tillgänglighet.

Husmusiker Staffan Hellstrand med Johan Johansson.

Johan Johansson har verkat som soloartist sedan 1988 och har gjort det mesta bland det bästa inom svensk musik under fem decennier. Han har spelat och skrivit låtar med bl.a. KSMB och producerat artister som Stefan Sundström, Lars Winnerbäck, Kjell Höglund, Sanna Carlstedt och många andra.

Förställningens längd: ca. 60 minuter
Arrangör: Cirkus Arena & Restaurang
Åldersgräns: 18 år

Cirkus restaurang är handikappanpassad och bokas som ordinarie biljett.


MAT OCH DRYCK

Om man valt att köpa en Sittplats inkl meny vid bord serveras huvudrätten innan föreställningen startar.
Vid köp av ståplats i baren kan man köpa enklare tilltugg men är inte garanterad sittplats. Kom i god tid.


 

OM LIVEMODERN

Livemodern är en ny kulturscen i restaurangen på Cirkus på Djurgården. Det bjuds på ett mångsidigt utbud av tänkvärd, utmanande, udda och överraskande programpunkter. Innehållet består av allt från samtal och performance till konserter och dragshows.

 

Cirkus restaurang

Med middagsbiljetten bjuds du på en härlig tvårätters middag bestående av en huvudrätt och efterrätt i samband med föreställningen, givetvis även ett vegetariskt alternativ. Cirkus restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table