Rörelsen – en politisk soaré

23-04-02 18:00 Livemodern, Stockholm
60 min
18 år

Det är visst kul att bry sig. Ett gäng tillfällen under våren tar ultraengagerade personer plats på scen och delar med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. Samtalshållare och värdinna är Pernilla Glaser. Dessutom engagerande låtar med Rörelsens egen husmusiker Staffan Hellstrand med gästartister.

Organizer
Cirkus Arena & Restaurang

Vad betyder det att vara engagerad? Hur orkar man bry sig och vad gör det för skillnad? Och vad är det man behöver lära sig för att kunna fortsätta med sitt engagemang.
Rörelsen gästas av två personer som har funderat mycket på helt olika sätt, på vad det betyder att bry sig om tillsammans.

Hans Ruin professor i filosofi, Södertörns högskola. Medutgivare av Nietzsches Samlade skrifter på svenska. Har lett ett stort forskningsprogram om tid, minne och representation (RJ). Medverkar regelbundet i Filosofiska rummet och skriver i Svenska Dagbladet. Aktuell med böckerna: Being with the Dead – Burial, Ancestral Politics and the Roots of Historical Consciousness (Stanford UP, 2019), och I förnuftets skugga – essäer om Nietzsches filosofi (Symposion, 2021).

Anna Adeniji är konsult och stöttar organisationer, företag, ledare och medarbetare i förändringsarbete, kompetensutveckling i antirasism och jämlikhetsfrågor. Hon är genusvetare och har varit forskare och lärare på Södertörns Högskola och Linnéuniversitetet.

Husmusiker Staffan Hellstrand med Adrian Modiggård och Cecilia Thorngren.

Adrian Modiggård är artisten som fick musiken i blodet. Cecilia Thorngren är både sångerska och skådespelare. I höstas släpptes singeln ”Bänken” – ett samarbete med Staffan Hellstrand, Cecilia Thorngren och Adrian Modiggård.

Förställningens längd: ca. 60 minuter
Arrangör: Cirkus Arena & Restaurang
Åldersgräns: 18 år

Cirkus restaurang är handikappanpassad och bokas som ordinarie biljett.


MAT OCH DRYCK

Om man valt att köpa en Sittplats inkl meny vid bord serveras huvudrätten innan föreställningen startar.
Vid köp av ståplats i baren kan man köpa enklare tilltugg men är inte garanterad sittplats. Kom i god tid.


 

OM LIVEMODERN

Livemodern är en ny kulturscen i restaurangen på Cirkus på Djurgården. Det bjuds på ett mångsidigt utbud av tänkvärd, utmanande, udda och överraskande programpunkter. Innehållet består av allt från samtal och performance till konserter och dragshows.

 

Cirkus restaurang

Med middagsbiljetten bjuds du på en härlig tvårätters middag bestående av en huvudrätt och efterrätt i samband med föreställningen, givetvis även ett vegetariskt alternativ. Cirkus restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table