Rörelsen – en politisk soaré

23-02-19 18:00 Livemodern, Stockholm
60 min
18 år

Det är visst kul att bry sig. Ett gäng tillfällen under våren tar ultraengagerade personer plats på scen och delar med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. Samtalshållare och värdinna är Pernilla Glaser. Dessutom engagerande låtar med Rörelsens egen husmusiker Staffan Hellstrand med gästartister.

Organizer
Cirkus Arena & Restaurang

Vad betyder det att vara en engagerad människa? Hur kan vi stötta och utveckla engagemang hos oss själva och varandra? 

Den 19 februari startar vi serien Rörelsen med att dyka ner i ett samtal om att stå emot skadliga normer, att visa civilkurage och att tillsammans med andra våga arbeta för ett bättre samhälle. Vi diskuterar vad det har för betydelse för demokratin att många olika röster får höras och hur vi ska orka och kunna vara oense på ett snällt sätt. 

Shahab Amadian är ordförande för Män för jämställdhet, en ideell förening som arbetar mot mäns våld och för ett större ansvarstagande från män kring omsorg. Föreningen har växt enormt sedan starten 1993 och engagerar både ungdomar och vuxna i stödsamtal, utbildningar och utbyte.  

Erik Amnå är professor emeritus i statskunskap. Han har arbetat i många projekt med frågan om engagemang och inkludering i det politiska samtalet för olika grupper och belönats med medalj för sitt arbete för att stärka medborgerlighet. Erik har också forskat på folkbildningens utmaningar och möjligheter. 

Husmusiker Staffan Hellstrand med Moa Lignell.

Med stor kunskap inom både låtskrivande och musicerande har Moa Lignell alltsedan karriärens start inspirerat såväl som ingjutit hopp i de flesta som träffats av hennes musik.

Förställningens längd: ca. 60 minuter
Arrangör: Cirkus Arena & Restaurang
Åldersgräns: 18 år

Cirkus restaurang är handikappanpassad och bokas som ordinarie biljett.


MAT OCH DRYCK

Om man valt att köpa en Sittplats inkl meny vid bord serveras huvudrätten innan föreställningen startar.
Vid köp av ståplats i baren kan man köpa enklare tilltugg men är inte garanterad sittplats. Kom i god tid.


OM LIVEMODERN

Den 12 februari är det premiär för Livemodern, en ny kulturscen i restaurangen på Cirkus på Djurgården. Det blir ett mångsidigt utbud av tänkvärd, utmanande, udda och överraskande programpunkter. Innehållet består av allt från samtal och performance till konserter och dragshows.

Cirkus restaurang

Med middagsbiljetten bjuds du på en härlig tvårätters middag bestående av en huvudrätt och efterrätt i samband med föreställningen, givetvis även ett vegetariskt alternativ. Cirkus restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table