The Forest Song
Grand Kyiv Ballet

24-04-29 19:00 Cirkus, Stockholm
ca. 2 h

En underbar kväll med ukrainsk balett.

Organizer
Grand Kyiv Ballet
Ticket Office
Öppnar 3h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

I april 2024 kommer Grand Kyiv Ballet att presentera en av Ukrainas vackraste baletter, ”Skogsången”, i de skandinaviska länderna. Skickligheten och elegansen hos dansarna på Grand Kyiv Ballet kan inte undgå att beröra publiken. Artisterna på Grand Kyiv Ballet uppträder på scener i Europa, Amerika och Australien.

”Skogsången” är en legendarisk balett som har varit en stolthet för ukrainsk koreografi i över 75 år. Denna balett hyllar romantikens känslor och renheten i klassisk baletteknik. Baletten har blivit en del av den ukrainska musikkulturens gyllene arkiv.

Baletten är baserad på pjäsen med samma namn, ”Skogsången” (1911), av den ukrainska författaren Lesya Ukrainka, som spelade en framträdande roll i återupplivandet av det nationella kulturarvet. Den sköna och lyriska musiken av den ukrainska tonsättaren Mykhailo Skorulsky skrevs för baletten 1936. Premiären ägde rum 1946. Musiken är romantisk och fylld med folkloristiska inslag och beskrivningar av naturen genom musikens språk.

”Skogsången” är en förtrollande saga om kärlek mellan skogsfén Mavka och den unge pojken Lukash. Människans och naturens världar interagerar, och kärlek, förräderi, förtvivlan och oförmågan att glömma det magiska kärleksögonblicket utspelar sig. Det är en berättelse om hur en persons öde förändras när kontakten med naturen går förlorad och man slutar höra dess röster. Det är historien om den orädda och modiga Mavka som strävar efter fred i sin egen värld, precis som Ukraina kämpar för frihet och fred för sitt land idag.

Relationen mellan Mavka och Lukash utvecklas gradvis och sammanfaller med årstidernas skiften. Precis som i Lesya Ukrainkas pjäs, är våren början på Lukash och Mavkas bekantskap och förhållande i baletten. Sommaren representerar blomstringen av deras kärlek och den ukrainska markens fruktbarhet. Hösten symboliserar Lukashs förräderi när han gifter sig med en annan kvinna. På vintern dör Mavka och Lukash, och deras själar möts i evighetens värld.

Baletten är fylld av mytologiska figurer från ukrainska sagor, som populariserats av folkmusiken i de gamla skogarna och vidsträckta fälten. När Mykhailo Skorulsky arbetade med baletten skapade han en sann hyllning till den levande naturen och den äkta kärleken. Temat och dialogen mellan människa och natur har inte bara behållit sin relevans utan även nått en helt ny nivå.

Baletten är fylld med komplexa duetter, piruetter, fouetté och otroliga koreografiska mönster. Legender om förtrollade varelser i skogen tycks komma till liv på scenen och vävs samman med dansarnas magiska rörelser. Varje detalj i föreställningen samverkar för att skapa en sann sagoupplevelse för både vuxna och barn.

Rullstolsplats bokas via Ticketmaster på telefon: 0771 70 70 70 eller via Cirkus på: tickets@cirkus.se


NJUT I CIRKUS RESTAURANG INNAN SHOWEN STARTAR

Till varje show kan ni välja att köpa en biljett där en färdigkomponerad meny bestående av förrätt och varmrätt ingår i biljettpriset.

Ni hittar biljetter inkl. menyval i samband när ni köper biljetter till er valda föreställning, och vi bokar ert bord automatiskt vid köpet.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – ett kreativt och lekfullt kök inspirerat av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Tidsvakt* ingår.

Dra med familjen, kompisarna eller kollegorna – det behövs ingen biljett för att äta i restaurangen!

* slipp stressen med att hålla koll på klockan, vi säger till när det är dags för er att röra er in i salongen!

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


 

Look into this too

At Circus we have a wide selection of concerts, shows, musicals, humor shows and gala. Here are some suggestions for other events you may be interested in.

Book a table