The Manhattan Transfer
The World Farewell Tour

23-11-07 19:00 Nya Cirkus, Stockholm
ca. 1,5h

The Manhattan Transfer har vunnit 10 Grammy Awards och blivit invalda i Vocal Group Hall of Fame. Med en enastående karriär av pop- och jazzhits gästar de nu Sverige med ”The World Farewell Tour”.

Organizer
Julius Production
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Den legendariska kvartetten blev 1981 den första gruppen någonsin att vinna Grammy Awards i både pop- och jazzkategorierna. 1985 fick albumet ”Vocalese” näst flest Grammy-nomineringar, efter Michael Jacksons ”Thriller”.

The Manhattan Transfers dynamiska uppträdanden och känsla för stil har lett dem till att bli en av de mest ikoniska grupperna i världen. Med sin kreativitet, energi och glädje tillhör gruppen underhållningsindustrins elit. Kända för sitt unika sound har The Manhattan Transfer spelat in musik tillsammans med en imponerande samling artister, som bland andra Tony Bennett, Bette Midler, Smokey Robinson, Laura Nyro, Phil Collins, B.B King, Chaka Khan, James Taylor och Frankie Valli.

Gruppen bildades när Tim Hauser jobbade som taxichaufför i New York. Han strävade efter att bilda en vokalmusikgrupp som kunde bemästra en mängd olika stilar och skapa något unikt i amerikansk populärmusik. I sin taxi träffade han sina blivande gruppmedlemmar Laurel Massé, Janis Siegel och Alan Paul. De fyra blev tillsammans The Manhattan Transfer den 1 oktober 1972.

Gruppen började kort därefter spela regelbundet runt om i New York City på olika klubbar som till exempel Trude Heller’s, Max’s Kansas City och Club 82. Snabbt blev de the number one live attraction på Manhattan. De signades hos Atlantic Records och släppte sitt första album ”The Manhattan Transfer” 1975. Den andra singeln på albumet som var en cover av gospelklassikern ”Operator”, gav gruppen den första nationella hiten, följt av “The Boy From New York City” och “Twilight Zone/Twilight Tone”. Deras version av jazzklassikern ”Birdland” blev gruppens anthem och resulterade i två Grammys.

Cheryl Bentyne anslöt sig till gruppen 1979 då hon ersatte Laurel. Trist Curless blev medlem i gruppen 2014 efter Tim Hausers bortgång. Tillsammans har de fyra bibehållit integriteten och artisteriet som Tim Hauser lämnat efter sig.

Gruppen har släppt 19 singlar och 29 album under sin otroliga karriär och deras musik har varit med i en rad olika filmer och tv-serier. I samband med deras 50-årsjubileum förra året släpptes ett nytt album ackompanjerat av en symfoniorkester samt en historisk CD-box bestående av fem skivor.

Med utsålda världsturnéer och försäljningsrekord i miljoner fortsätter The Manhattan Transfer att skapa unik och extraordinär melodisk och jazz-influerad musik till ny och gammal publik som sträcker sig över generationer.

Arrangör: Julius Production
Konserttid: ca 1,5h

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table