The Right Livelihood Award

19-12-04 19:30 Cirkus
1h 45 min utan paus
Rek. ålder från 10 år

Right Livelihood-priset firar 40 år och passar på att bjuda in till en oförglömlig kväll för att hedra världens främsta samhällsförändrare på Cirkus i Stockholm. Missa inte chansen att vara med på plats!

Organizer
Right Livelihood-Stiftelsen
Ticket Office
Öppet från 18:00
Köp biljetter

Right Livelihood-priset firar 40 år och passar på att bjuda in till en oförglömlig kväll för att hedra världens främsta samhällsförändrare på Cirkus i Stockholm. Missa inte chansen att vara med på plats!

På scen

Årets pristagare:

Aminatou Haidar

Greta Thunberg

Guo Jianmei

Davi Kopenawa

Edward Snowden Pristagare 2014 (via länk från Moskva)

Amy Goodman pristagare 2008

Miriam Bryant

Ane Brun

José González

Hans Ek & Sinfonietta

Vi reserverar oss mot ev. förändringar

Hela föreställningen hålls på engelska.

 

Om Right Livelihood-priset

Right Livelihood-priset, också känt som det ”Alternativa Nobelpriset”, grundades 1980 för att hedra och stötta modiga människor som på ett föredömligt sätt arbetar för att lösa globala problem. I år delas priset ut för 40:e gången, och har under åren kommit att bli en av världens mest prestigefyllda utmärkelser inom hållbarhet, fred och social rättvisa. Pristagarna tilldelas en miljon kronor var, pengarna ska användas för att stärka pristagarnas arbete.

Right Livelihood-stiftelsen, som delar ut priset, erbjuder pristagarna långvarigt stöd och ser som sin roll att vara deras sköld och megafon. Särskilda skyddsinsatser görs för pristagare var liv och frihet hotas.

Alla är välkomna att nominera kandidater till Right Livelihood-priset. Efter noggranna undersökningar av stiftelsens research-team utses pristagarna av en internationell jury som består av framstående experter från olika delar av världen.

Varje år delas fyra priser ut och totalt har 174 pristagare från 70 länder hedrats, däribland visselblåsaren Edward Snowden (USA), gynekologen Denis Mukwege (DR Kongo), samt Astrid Lindgren från Sverige. Right Livelihood-priset har, till skillnad från många andra internationella priser, inga särskilda kategorier eftersom de mest betydande insatserna för att möta vår tids utmaningar ofta spänner över flera samhällsområden.

Åldersgräns: Rekommenderad ålder från 10 år
Längd: 1h 45 min utan paus

Book a table