The Tallest Man On Earth

Cirkus
ca 90 minuter
13 år

Att med små medel skapa så stora känslor kräver verkligen sin artist och i vår samtid har The Tallest Man On Earth få utmanare.

Organizer
Live Nation
Ticket Office
17:00
Bar & Restaurant
17:00
SPELSCHEMA

På sin senaste EP When The Bird Sees The Solid Ground (2018) fortsatte Matsson att utforska det enorma i det lilla, och även om han de sista åren tillåtit andra instrument att ta plats i hans soniska universum är och förblir huvudpersonens gitarrspel och röst maskinens hjärta.

The Tallest Man on Earth har släppt sitt nya album I Love You, It’s a Fever Dream – det första sedan 2015.

Med det i ryggen kan vi nu meddela att det blir ytterligare Sverigeframträdanden i höst – denna gång i form av två kvällar på Cirkus i Stockholm 17 och 18 november.

Föreställ er följande profetia avlagd för 10 år sedan: 2019 kommer Kristian Mattson att vara en av världens mest upplyfta americana-artister.

Reaktionen skulle förmodligen ha varit skeptisk. Men så är Mattson, eller The Tallest Man On Earth som han kallar sig, inte vilken trubadur som helst.

Med uppkavlade skjortärmar och en akustisk gitarr tog han en traditionell amerikansk musiktradition, tvättade den i Östradalälven och gjorde den till sin egen.

Och trots att han bär sina influenser synliga på jackslaget besitter han den där typen av gränslös talang som gör att hans musik sträcker sig bortom diskussioner om nu och då, om gjort eller ogjort.

Det är inte retro, det är tidlösa, eftertänksamma sånger om ensamhet och sorgsen kärlek. Varje stavelse, varje textrad sjungs som om det vore sista gången och det genommusikaliska gitarrspelet är temperamentsfullt och mångfacetterat.

MENYBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en menybiljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

SALONGSPLAN
Book a table