Tricky – Maxinquaye tour

24-03-17 19:30 Cirkus, Stockholm
13 år

En av Bristol-soundets absolut största och viktigaste ikoner kommer till Sverige! Support: Raghd

Organizer
FKP Scorpio
Ticket Office
Öppnar 3h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Ur Bristols underjord växte ett helt nytt sound fram under 90-talet. Ett sound präglat av urbant mörker, regnvåta gator och alla de genrer som gödde de långa festnätterna. En av denna rörelses viktigaste grupper var Massive Attack. Och i den konstellationen figurerade en av scenens absolut största ikoner, Tricky.

Utöver sin tjänst i triphop-kollektivet så droppade den brittiska rapparen och producenten sitt banbrytande debutalbum ”Maxinquaye” 1995. En milstolpe inom musiken. Suggestivt malande, fragmentarisk, drömsk och svängig. Lika magisk som spöklik. En tonsättning av kulturellt förfall enligt upphovsmannen själv. Det blev startskottet på ett konstnärskap som i snart 30 års tid har utmanat normer och konventioner.

Nu kommer ikonen och legendaren Tricky till Sverige med en turné speciellt ägnad åt ”Maxinquaye” – detta epokdefinierande album ur 90-talets mörkaste och mest fascinerande djup.

Support: Raghd

 

Rullstolsplats bokas via Ticketmaster på telefon: 0771 70 70 70 eller via Cirkus på: tickets@cirkus.se


NJUT I CIRKUS RESTAURANG INNAN SHOWEN STARTAR

Till varje show kan ni välja att köpa en biljett där en färdigkomponerad meny bestående av förrätt och varmrätt ingår i biljettpriset.

Ni hittar biljetter inkl. menyval i samband när ni köper biljetter till er valda föreställning, och vi bokar ert bord automatiskt vid köpet.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – ett kreativt och lekfullt kök inspirerat av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Tidsvakt* ingår.

Dra med familjen, kompisarna eller kollegorna – det behövs ingen biljett för att äta i restaurangen!

* slipp stressen med att hålla koll på klockan, vi säger till när det är dags för er att röra er in i salongen!

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


 

Book a table