Van der Graaf Generator

21-10-27 20:00 Lilla Cirkus
13 år

Flyttat event! Köpt biljett gäller till nya datumet. Mer information om biljetter har skickats till den mailadress som användes i samband med biljettköp.

Organizer
Kulturpunkten
Ticket Office
Öppnar 2h innan
Bar & Restaurant
Öppen från 17:00
Köp biljetter

Det är med en enorm stolthet som vi presenterar ett av de mest uppskattade, stilbildande och unika banden från 1970-talets progressiva rockscen:

VAN DER GRAAF GENERATOR

När VdGG för första gången sedan 1977 gör konserter i Norden gör de det med den klassiska kärntrio som också grundade bandet 1968, nämligen textgeniet PETER HAMMILL på sång, gitarr och keyboard, orgelmästaren HUGH BANTON och trumdemonen GUY EVANS.

Mästerligt mörka och djupt existensialistiska album som ”Pawn Hearts” (1971), ”Godbluff” (1975) och ”Still Life” (1976) gjorde att Van der Graaf Generator nådde ut till hjärtan på en mängd sökande musikfantaster världen runt, och etablerade dem som den punkigare, vildare men samtidigt sofistikerade kusinen till andra ambitiösa band under samma tid. Det går inte att nämna bandet utan att lyfta Peter Hammills brutalt ärliga texter om varandets tillkortakommanden och hans extremt dynamiska och direkta sångstil. Med det välförtjänta epitetet ”sångens Jimi Hendrix” har han och VdGG inspirerat storheter inom vitt skilda genrer, som Bruce Dickinson (Iron Maiden), Ola Salo, John Lydon (Sex Pistols), David Bowie och Mikael Åkerfeldt (Opeth) för att nämna några.

Många tog ett glädjeskutt när VdGG oväntat annonserade sin återförening 2005, efter att ha splittrats 1978. Återkomsten på scen blev tokhyllad och fyra riktigt bra studioalbum har släppts sedan dess. Men efter tystnaden som följde turnén 2013 trodde väl alla att bandet kastat in live-handduken för gott. Fram tills nu, det vill säga, när vi tillsammans får se fram emot att uppleva tre magnifika Progressive Circuskvällar med ett av världens allra finast band. Det här vill du kunna berätta att du varit med om!

För dig som inte kan få nog av Peter Hammill säljer vi kombobiljetter där du även får gå på IB Expo 23 november 2019, på Kulturhuset Najaden i Halmstad. Peter Hammill kommer då att framföra hela albumet ”In Amazonia” tillsammans med Isildurs Bane och Karina Nakagawa med flera.

Press Reviews

London

St Petersburg Ballet Theatre är ett sällskap som vi ska värna om

The Telegraph

Irina Kolesnikova spelar Odette på ett tekniskt felfritt och enastående vackert sätt

Paris

Irina Kolesnikova är en dansdiva som få stjärnor kan mäta sig med

Book a table