Women in Jazz
Blossom Dearest
Amanda Ginsburg & Lovisa Jennervall | Anna Arco | Jazzjam Maria Kvist Trio

23-10-21 19:30 Nya Cirkus, Stockholm
ca. 75 min
18 år

Hur ofta ser vi två sångerskor i ett gemensamt projekt på den svenska jazzscenen?

Organizer
Cirkus Arena & Restaurang AB
Ticket Office
Öppnar 2,5h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Blossom Dearest

Hur ofta ser vi två sångerskor i ett gemensamt projekt på den svenska jazzscenen?

Alldeles för sällan tycker de två kollegorna, tillika nära vännerna, Amanda Ginsburg och Lovisa Jennervall. I flera år har de två verkat parallellt som sångerskor, frontfigurer, bandledare och låtskrivare och via sin vänskap har de delat den frustration, stress och glädje som lätt uppstår i det omväxlande livet som musiker. Nu vill de göra sig till kollegor på riktigt genom att ställa sig på scen sida vid sida. Nu får de vara två om allt, i motvind och medvind.

I kompositören, pianisten och sångerskan Blossom Dearies musik möts nu Amanda Ginsburg och Lovisa Jennervall tillsammans med några av Sveriges mest etablerade jazzmusiker. Blossom Dearie ligger bakom musikaliska pärlor såsom: “Hey John” och “I like you, you’re nice” men har också med sin omisskännliga röst förevigat jazzstandards som “I´m Hip”, “Manhattan” och “Put On A Happy Face”.

Sång: Amanda Ginsburg
Sång: Lovisa Jennervall
Piano: Carl Bagge
Bas: Illaria Capalbo
Trummor: Edvin Fridolfsson

Del av Stockholm Jazz Festival 2023.

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se


Kvällen fortsätter på Livemodern – vår restaurangscen!
Fritt inträde!

  • 21:00 IMPRA Guld prisutdelning
  • 21:15 Anna Arco
  • 22:00 Jazzjam under ledning av Maria Kvist Trio
  • 00:00 Slut

Om Anna Arco

Anna Arco komponerar och framför experimentell pop med inslag av både hiphop, jazz och metal. Den Stockholmsbaserade multibegåvade sångerskan med den kristallklara rösten ramar in drömska melodier, intuitiva beats och berättelser om mörka platser i människan.

Om Jazzjam på Livemodern

Våra konsertkvällar för WOMEN IN JAZZ under Stockholm Jazzfestival avslutas med ett ljuvligt jazzjam på vår scen Livemodern i Cirkus restaurang. Musiker som vill jamma och jazzälskare som vill spisa skön musik är alla hjärtligt välkomna.

Våra konsertkvällar för WOMEN IN JAZZ under Stockholm Jazzfestival avslutas med ljuvligt jazzjam på vår scen Livemodern i Cirkus restaurang. Musiker som vill jamma och jazzälskare som vill spisa skön musik är alla hjärtligt välkomna.

Lineup:
Maria Kvist- piano,
Ingrid Schyborger – bas,
Ingrid Tuva Järvheden Bergenheim – trummor

SHOWBILJETT

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. Här kan du se menyn för detta evenemang.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table