WOMEN IN JAZZ: Liselotte Östblom (solo)

23-10-20 21:15 Livemodern, Stockholm
ca. 60 min
18 år

Liselotte Östblom är en svensk vokalist, artist, multiinstrumentalist och kompositör vars talang bubblar på den internationella jazzscenen. Hon återvänder nu från sin bas i London till Stockholm Jazz för en intim solouppsättning av hennes röst, piano, och effektpedaler som kommer att visa upp hennes virtuosa producenttalang inom liveelektronik och hennes sångskapande från grunden.

Organizer
Cirkus Arena & Restaurang AB

Liselotte Östblom är en svensk vokalist, artist, multiinstrumentalist och kompositör vars talang bubblar på den internationella jazzscenen. Hon är med på Gregory Hutchinsons nya album ”DA BANG” (producerat av Karriem Riggins), och har uppträtt med Ghost-note, TRUE THINK och Sly5th Ave.

Hon återvänder nu från sin bas i London till Stockholm Jazz för en intim solouppsättning av hennes röst, piano, och effektpedaler som kommer att visa upp hennes virtuosa producenttalang inom liveelektronik och hennes sångskapande från grunden. Från hennes debut-EP ”A Paintbrush Unfold” tills nu slår hennes musik an den perfekta kombinationen av jazz, poesi och souliga grooves som påminner mycket om Stevie Wonder, Chick Coreas ”Light as a feather” och den jazzigare Jill Scott.

Liselotte uppträder också under det experimentella alter-egot smiling LIS som uppträtt på IMPRA Jazz Festival, Eric Ericson Hallen och London Jazz Festival. Liselotte är en orädd improvisatör som blandar genrer i sitt modiga och utgivande låtskrivande, allt för att fritt uttrycka musikens kraft.

I London har Liselotte studerat under Norma Winstone, Nikki Iles och Kit Downes och bär med sig den brittiska jazztraditionen in i sitt låtskrivande för den kommande skivan.

 

Fritt inträde!

LIVEMODERN

Livemodern är en kulturscen i Cirkus restaurang på Djurgården med ett mångsidigt utbud av tänkvärd, utmanande, udda och överraskande programpunkter.

Cirkus restaurang

Ta del av vår härliga à la carte. Välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

Boka bord

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table