VD Ingmari Pagenkemper: “Håll kärleken till kulturen vid liv!”


I mars berättade jag i ett pressmeddelande från Cirkus att vi levde “i en blandning av hopp och förtvivlan”. Då hade vi påverkats av coronapandemins villkor i mindre än en månad och vårens evenemang var inställda. I dag, drygt fem månader senare, fick vi höra från regeringen att nya riktlinjer kring publika evenemang väntar – men först till den 1 oktober.

Såklart förstår vi på Cirkus varför vår och andra kulturaktörers verksamheter måste begränsas för er gäster, vår personal och vårt samhälles säkerhets skull. Men, SOM vi längtar efter att få fylla våra scener och vår restaurang med er igen! Kultur är livsviktigt, utan den blir själen fattigare.

Vi förstår att det är många av er som väntar på besked om köpta biljetter och flyttade evenemang på Cirkus. Under det senaste halvåret har det varit svårt att planera och informera er om läget. Cirkus äger inte själva de produktioner som sätts upp på våra scener, utan de ägs av arrangörerna. Det innebär att vi själva inte avgör i frågor om till exempel återlösen av biljetter och måste invänta information från arrangörerna.

Den här förutsättningen, kombinerat med otydlig information från myndigheter och regeringen och begränsad personalstyrka har gjort pusslet näst intill omöjligt att lägga. Jag snackar tusentals bitar moln utan lock som hjälp! Men med mejl och uppdateringar på cirkus.se har vi informerat er så snart vi har kunnat, och det fortsätter vi att göra nu och under hösten.

Tyvärr försvinner ju inte den förbaskade 50-gränsen ännu, så vi får fortsätta improvisera och kämpa på för att kunna leverera mat och nöje till er under coronapandemins villkor. Min uppmaning till er är att, även om det är frustrerande och svårt – ha tålamod med oss och andra kulturaktörer, och framför allt håll kärleken till kulturen vid liv! För att överleva behöver vi er nu och särskilt när den här krisen är över.

Auf Wiedersehen,
Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Arena & Restaurang

Book a table