Ingmari Pagenkemper ny chef för Pophouse Djurgården


Pophouse Entertainment samlar nu organisation och ledarskap för koncernens varumärken och bolag på Djurgården i Stockholm under ett och samma tak: Pophouse Djurgården. Ansvarig för ABBA The Museum, Cirkus Arena & Restaurang, Hasselbacken, Gasklockan och Pop House Hotel blir nöjes- och Stockholmsprofilen Ingmari Pagenkemper.

Ingmari har beskrivits som alltifrån filantrop och klubbdrottning till aktivist och kulturikon. Under de senaste tre åren har hon varit vd och konstnärlig ledare för Cirkus Arena & Restaurang samt en drivande kraft i utvecklingen av Djurgården som kultur- och nöjesdestination. Nu utökas hennes uppdrag till att omfatta samtliga verksamheter på Djurgården.

– Hittills har jag haft hand om en juvel i Cirkus Arena & Restaurang, nu får jag möjlighet att vårda en hel krona, vilket är fantastiskt spännande. Med Pophouse Djurgårdens verksamheter vill jag sänka tröskeln för Kungliga Djurgården och göra den här makalösa destinationen mer tillgänglig för alla som vill uppleva kultur, mat och nöje, säger Ingmari Pagenkemper, ny Head of Pophouse Djurgården.

Det kommande året på Djurgården innehåller allt från mindre konserter och utställningar till storslagna shower med GES och Danny Saucedo. Till sommaren 2022 firas Pippi Långstrumps 75-årsjubileum med en sprakande, musikalisk cirkusföreställning för hela familjen där Pop House Productions samarbetar med Cirkus Cirkör och Astrid Lindgren Aktiebolag. Då lanseras även en ny sommarscen på Hasselbacken.

– Ingmari är en fantastisk ledare som attraherar talanger inom alla genrer och yrkesroller. Tillsammans med Skansen, Vasamuseet, Liljevalchs, Gröna Lund, Junibacken med flera vill vi fortsätta att utveckla det som kallas Evenemangsparken Södra Djurgården och göra den till en av Europas främsta kultur- och upplevelsedestinationer. Med Ingmari som nav och katalysator är jag övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Per Sundin, vd Pophouse Entertainment.

Ingmari Pagenkemper
Ingmari Pagenkemper har lång erfarenhet av att driva verksamheter inom kulturbranschen. Redan på 90-talet tillskrevs hon epitetet “nattklubbsdrottning” i sin roll som musikchef för Lydmars hotellobby och dess ikoniska spelningar och kvällar. Senare under 00-talet befäste hon sin roll i Stockholms kulturliv som nöjeschef på Berns, vd för Hamburger Börs och därefter vd för Södra Teatern innan hon tog över som vd för Cirkus Arena & Restaurang. Utöver sina operativa uppdrag är Ingmari styrelseledamot i Visita, Sveriges Privatteatrar och Producenter samt Konstnärliga rådet.

Pophouse Entertainment
Pophouse Entertainment, grundat år 2014, är hem åt några av Sveriges mest kända varumärken inom scenproduktion, arenor, hotell, restaurang, möten och event, utställningar, e-sport/gaming samt podcast. Pophouse Entertainment äger och driver bland annat ABBA The Museum, Space, Avicii Experience, Hasselbacken, Gasklockan, Cirkus Arena & Restaurang, Fat Cat, Pop House Hotel, ABBA Voyage samt Perfect Day Media. Per Sundin, tidigare vd för Universal Music Norden, är sedan 2019 vd för Pophouse Entertainment.

Book a table