Kulturikonen Fran Lebowitz gör unikt framträdande på Cirkus


I ”An evening with Fran Lebowitz” gör ikonen ett exklusivt framträdande med intervjusamtal, frågestund och skratt på Cirkus den 8 mars 2022. Biljetter släpps torsdag den 1 april på cirkus.se.

New York-älskare, författare, komiker, skådespelare, samhällsbevakare och Netflixsstjärna – Frances Ann Lebowitz har många namn. Nu står det klart att kulturikonen kommer till Stockholm i mars 2022 för exklusivt framträdande på Cirkus Lilla scen.

1978 släpptes hennes bästsäljande debutbok Metropolitan Life, följt av Social Studies 1981 och samlade essäer i The Fran Lebowitz Reader 1994. Parallellt med skrivandet har Fran Lebowitz gästat i mindre film och tv-roller, inte sällan med koppling till hennes gode vän regissören Martin Scorsese.

Allt sammanslaget har hon under åren lyckats skapa sig en näst intill ikonisk personlighet, som hon själv kommenterade i en intervju nyligen; ”Den största bördan med att vara Fran Lebowitz är att leva upp till bilden av Fran Lebowitz”.

Just nu kan vi se henne i den hyllade Netflix-dokumentären Pretend it’s a city där man under sju avsnitt bland annat får ta del av Fran Lebowitz målande porträttering av New York, hennes passion för litteraturen och reflektioner kring samhällets utveckling. Senast Fran Lebowitz besökte Sverige var då hennes framlidne vän Toni Morrison mottog Nobelpriset i litteratur 1993.

– Hennes passion och uttrycksfulla skildringar kommer att vara en fröjd att få uppleva på vår scen. Att få välkomna Fran Lebowitz till Sverige och Cirkus första gången på 29 år, och på just internationella kvinnodagen gör ju inte det hela sämre, säger Ingmari Pagenkemper, vd och konstnärlig ledare för Cirkus.


#jointhecirkus

– Mörkret som varit det senaste året är på väg bort och snart ska vi ha kul igen! Vi är så glada över alla som tillsammans med oss på Cirkus kämpar för att hålla kärleken till kulturen vid liv. Som vi längtar efter att få öppna upp vårt hus och välkomna alla underbara gäster, artister och medarbetare tillbaka igen, säger Ingmari Pagenkemper

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Ambitionen är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om målet är en konsert, middag eller bara en kopp kaffe. 


Om ”An evening with Fran Lebowitz”

När: Tisdag den 8 mars 2022

Var: Cirkus Lilla scen

Biljettsläpp: Torsdag den 1 april, klockan 10.00.

”An evening with Fran Lebowitz” är en samproduktion mellan Cirkus och FEM. Kvällen bjuder på cirka 90-minuter underhållning med intervjusamtal, frågestund med publiken och förhoppningsvis ett och annat skratt. Vem som får nöjet att hålla i samtalets första del presenteras längre fram.

Book a table