Kabaret Jiddisch

Livemodern, Stockholm
ca 90 min
18 år

För hundra år sedan var jiddischkulturen vital och expansiv och växte tillsammans med dåtidens avantgarde på alternativa scener. Inte minst kvinnorna tog mer och mer plats i storstäderna där de kunde bli en del av det moderna storstadslivet.

Organizer
Cirkus Arena & Restaurang
DATUM

I Kabaret Jiddisch plockar Sofia Berg-Böhm, Anne Kalmering, Nils Harning, Miriam Oldenburg och Rimma Gotskosik upp kabarettraditionen från Warsawa, Odessa, Paris, Vilnius, New York och gör den till Stockholm 2023. Kabaret Jiddisch innehåller spellistan från några coola tjejer, salta brudar, jiddischsångens okrönta drottningar och dragkings från 20- och 30-talet då jiddischkabareter var någonting alla ville gå på även om man inte kunde jiddisch. Teatersånger, folksånger, drag, vaudeville, vad-du-vill om vartannat med några av Sveriges främsta uttolkare av judisk musik idag. Det blir en generös kväll där det mesta kan hända med sånger från förr i ny skepnad.

Lite källarteater, lite crossdressing, mycket jiddischsång. Och framför allt: Man behöver inte kunna jiddisch för att ha roligt på kabareten.

Förställningens längd: Ca. 90 minuter + paus
Arrangör: Cirkus Arena & Restaurang
Åldersgräns: 18 år

Cirkus restaurang är handikappanpassad och bokas som ordinarie biljett.MAT OCH DRYCK

Om man valt att köpa en Sittplats inkl meny vid bord serveras huvudrätten innan föreställningen startar.
Vid köp av ståplats i baren kan man köpa enklare tilltugg men är inte garanterad sittplats. Kom i god tid.


 

OM LIVEMODERN

Livemodern är en ny kulturscen i restaurangen på Cirkus på Djurgården. Det blir ett mångsidigt utbud av tänkvärd, utmanande, udda och överraskande programpunkter. Innehållet består av allt från samtal och performance till konserter och dragshows.

 

Cirkus restaurang

Med middagsbiljetten bjuds du på en härlig tvårätters middag bestående av en huvudrätt och efterrätt i samband med föreställningen, givetvis även ett vegetariskt alternativ. Cirkus restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table