Rörelsen – en politisk soaré

23-03-12 18:00 Livemodern, Stockholm
70 min
18 år

Det är visst kul att bry sig. Ett gäng tillfällen under våren tar ultraengagerade personer plats på scen och delar med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. Samtalshållare och värdinna är Pernilla Glaser. Dessutom engagerande låtar med Rörelsens egen husmusiker Staffan Hellstrand med gästartister.

Organizer
Cirkus Arena & Restaurang

Den här gången gästas Rörelsen av två personer som båda brinner för dialoger. Vi kommer att samtala om hur vi kan prata med varandra så att fler får komma till tals och hur olika perspektiv på rättigheter och behov kan samsas.

Sofia Wiberg är forskare på KTH och skrev sin avhandling ”Lyssnandets praktik” om medborgardialog. Hon arbetar nu med ett projekt som undersöker krockar och målkonflikter när konsten ska ta plats i stadsutvecklingen.

Ihsan Kellecioglu är chef för kommunikation och opinion på Amnesty International. Han har en bakgrund som programansvarig på Rädda Barnen, processledare på Delegationen mot segregation och konsult. Ihsan har arbetat mycket med förändringsarbete i utsatthetsområden och hur rättvisefrågor kan värnas.

Husmusiker Staffan Hellstrand med Iiris Viljanen.

Iirsi Viljanen är född 1988 i Korsholm i Finland men bor numera i Stockholm. Hennes unika sätt att göra musik har resulterat i att både publik i Sverige och i Finland har tagit henne till sitt hjärta. Albumet ”Den lilla havsfrun” släppes 2020 (för vilket hon vann en Grammis) och samma år kom den kritikerrosade plattan ”Finsk jul”.

Förställningens längd: ca. 70 minuter
Arrangör: Cirkus Arena & Restaurang
Åldersgräns: 18 år

Cirkus restaurang är handikappanpassad och bokas som ordinarie biljett.


 

MAT OCH DRYCK

Om man valt att köpa en Sittplats inkl meny vid bord serveras huvudrätten innan föreställningen startar.
Vid köp av ståplats i baren kan man köpa enklare tilltugg men är inte garanterad sittplats. Kom i god tid.


 

OM LIVEMODERN

Den 12 februari var det premiär för Livemodern, en ny kulturscen i restaurangen på Cirkus på Djurgården. Det bjuds på ett mångsidigt utbud av tänkvärd, utmanande, udda och överraskande programpunkter. Innehållet består av allt från samtal och performance till konserter och dragshows.

 

Cirkus restaurang

Med middagsbiljetten bjuds du på en härlig tvårätters middag bestående av en huvudrätt och efterrätt i samband med föreställningen, givetvis även ett vegetariskt alternativ. Cirkus restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table